Rondje Waterland vanaf Amsterdam

Fietsroute 211565

Aangeboden door:

4885 108

Omschrijving

Amsterdam is niet alleen een heerlijke stad om doorheen te fietsen, het is ook een verrassende uitvalsbasis voor mooie tochtjes door de Hollandse polder. Deze route neemt je vanuit hartje Amsterdam via de Zeeburgerdijk en het Zeeburgereiland mee naar Waterland, een polderrijke regio waar historische plaatsjes als Monnickendam liggen. Ook rij je langs Volendam en steek je even over naar Marken. Deze route heeft dan ook alle ingrediënten voor een lange en geslaagde fietstocht.

Het laaggelegen buitengebied van Waterland is zo uniek in Nederland, dat dit door het Rijk is aangewezen als Nationaal Landschap. Je rijdt hier door een open veenweidelandschap met weidse vergezichten. Je passeert onder meer de Ransdorper Die en de Holysloter Die, twee kreken die ooit een zeearm van de Zuiderzee waren.

Aan water sowieso geen gebrek tijdens deze route. Van Monnickendam naar Volendam rij je langs de Gouwzee, een ondiep en helder water. Op Marken fiets je naar de oostelijke punt van het schiereiland. Je ziet hier het Paard van Marken, een vuurtoren uit 1839. De toren, een rijksmonument, heeft een hoogte van zestien meter en een lichtbereik van bijna 17 kilometer. Momenteel wordt de vuurtoren bewoond, maar ook vanaf de grond kijk je prachtig uit over het Markermeer.
Behalve natuurschoon biedt de route je ook veel cultuurhistorie. Natuurlijk in Amsterdam, maar ook in Waterland. Wat te denken van het oude stadje Monnickendam? Je struikelt er bij wijze van spreken over de monumentale panden. In de Kerkstraat en Noordeinde zie je vele oude gebouwen met karakteristieke gevels.

In Volendam kom je langs de gezellige jachthaven. Het dorp staat bekend om zijn authentieke klederdracht, de visserij en natuurlijk de palingsound. Vanuit de haven neem je de veerpont naar het schiereiland Marken. Waai lekker uit en ervaar de woelige geschiedenis van de eilandbewoners die hun huizen onder meer op palen bouwden om zich tegen het omringende water te verweren. Om de karakteristieke woningen te kunnen behouden, is Marken beschermd stadsgezicht. Via de Zeedijk, waar langs beide kanten het water kabbelt, en langs de oever van het IJmeer rij je terug naar Amsterdam. Je ziet de stad vanuit de polder dichterbij komen, een unieke ervaring.

De route start en eindigt bij Mikes Bike in hartje Amsterdam. Ideaal voor als je met de trein wilt komen, want je kunt hier verschillende soorten fietsen huren. Op de fietsen is nergens een tekst aangebracht waaruit blijkt dat het om een huurfiets gaat, dus je kunt ‘undercover’ door de stad rijden. Genoten van je tripje? Kom dan gerust eens terug om vanuit Mikes Bike ook route 211575 te rijden. Of voor een van de gezellige tours die je bij Mikes Bike kunt boeken.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Mikes Bike
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Mikes Bike
Prinsengracht
1017JZ Amsterdam
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Leidsegracht
1017ND Amsterdam

VVV Amsterdam - Nationale Opera & Ballet

Blauwbrug
1011PV Amsterdam
020 201 88 00
Stuur een mail

amsterdam centraal

Stationsplein
1012 AB Amsterdam

Bezoekerscentrum De Molshoop

Van Nijenrodeweg
1182DA Amstelveen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/fietscafes373.png

Mikes Bike

Fietsverhuur

Mikes Bike Tours and Rentals are famous for its fantastic bike...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/fietscafes373.png

Mikes Bike

Fietsverhuur

Mikes Bike Tours and Rentals are famous for its fantastic bike...

Meer informatie
Vuurtoren Paard van Marken

Het Paard van Marken

Vuurtoren

Het Paard van Marken is de vuurtoren van Marken. De vuurtoren ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 211565 | Toegevoegd op 18-5-2015 | Laatst gewijzigd op 9-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding