Villa Zilverlinde Museum MORE Gorssel

Fietsroute 211564

Aangeboden door:

2567 62

Omschrijving

Deze route neemt je mee door het afwisselende Gelderse landschap in de omgeving van Vorden, Zutphen en Gorssel. Je vindt het hier allemaal: bossen, open velden en romantische dalletjes waar met meanderende beken. En niet te vergeten een rijke cultuurhistorie die je terugziet in de vele oude boerderijen en andere historische gebouwen op je route. Als bonus krijg je er de rust en stilte uit vervlogen tijden bij: een ideale route dus om even terug te schakelen.

Vanuit Vorden rij je al snel de natuur in. Je fietst langs het Grote Veld en Landgoed ’t Waliën, twee voormalige heidevelden waar nu vooral naaldbomen groeien. Vanaf het Grote Veld had je ooit zicht tot aan de dorpjes Lochem en Almen. Rond 1920 werden hier bomen als lariks, douglas en grove den geplant. Her en der liggen nog enkele oude heideveldjes.

Na het pittoreske dorpje Almen, waar de dorpskern nog de sfeer van vroeger ademt, wacht je een aantal kilometers langs het Twentekanaal. Deze waterweg werd tijdens de crisis in de jaren dertig van de vorige eeuw aangelegd voor een betere aanvoer van grondstoffen voor de Twentse textielindustrie. Het grootste deel van het kanaal is door werklozen gegraven die met schop en kruiwagen werkten.

Vanaf het Twentekanaal maak je een rondje door het gevarieerde landschap rondom Gorssel: je treft er bossen aan, kleinschalige landschappen en bloemrijke velden en akkers. Na het passeren van het kanaal verschijnt links Landgoed De Voorst. Het huidige huis werd rond 1700 gebouwd in opdracht van Arnold Joost van Keppel, Graaf van Abermarle. Het ontwerp van het interieur en de tuinen is van Daniel Marot.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

86
86 (De Berkel, 7251JK, Bronckhorst, Gelderland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

86
Jouw startpunt
Knooppunt 86
De Berkel
7251JK Bronckhorst
Plan route naar startpunt

vorden

Stationsweg
7251GA Bronckhorst

Parkeerplaats 'de Bleek'

De Bleek
7251 SG Vorden

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Cycling around Zutphen - Huis De Voorst 3

Landgoed Huis De Voorst

Landgoed

Landgoed Huis De Voorst is rond 1700 gebouwd in opdracht van A...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"mooi maar veel onverharde wegen"

 geplaatst op:

De route is prachtig, vooropgesteld dat het niet heeft geregend of heel erg lang droog is geweest want dan kom je gegarandeerd onderweg vast te zitten op één van de vele zandwegen in deze route. Dat is wel jammer want de omgeving is geweldig mooi!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 211564 | Toegevoegd op 18-5-2015 | Laatst gewijzigd op 1-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding