Rondje Geldrop-Mierlo

Fietsroute 211556

Aangeboden door:

9227 68

Omschrijving

Geldrop mag dan op een steenworp afstand van Eindhoven liggen, het wordt omringd door prachtige natuurgebieden. Deze route neemt je mee door het gebied ten zuiden van Geldrop. Je rijdt onder meer door het Leenderbos en de Groote Heide, maar ook door enkele beekdalen. In dorpjes als Leende en Sterksel getuigen monumentale boerderijen en kerken van de lange geschiedenis die dit gebied kent.
Vrij snel na het opstappen kom je langs ’t Nupke, een korenmolen uit 1843 die in het centrum van Geldrop staat. De molen is gebouwd op een twee en halve meter hoge belt. De grond waarop hij staat heette vroeger 't Nupke, dat onder andere bultje betekent.

De route gaat verder door het Leenderbos en over de Groote Heide, een uitgestrekt natuurgebied dat overwegend bestaat uit naaldbossen en droge heidevelden. Op de Groote Heide zie je hier en daar kleinschalige dennenaanplant en vliegdennenbos, maar ook gebiedjes waar berken en eiken groeien. Als lapjes liggen door dit gebied kleine weilandenclaves verspreid. Een kudde van ongeveer 300 Kempense Heideschapen begraast hier de heidevelden.

Tussen Leende en Sterksel rij je door de schilderachtige beekdalen van de Groote Aa en de Sterkselse Aa. Je treft hier een afwisselend landschap met onder meer elzenbroekbossen aan. De beekjes komen samen bij Kasteel Heeze en vormen vanaf dit punt de Kleine Dommel.

Kasteel Heeze is een van de laatst bewoonde kastelen van Nederland. Het middelste deel, Kasteel Eymerick, dateert uit de middeleeuwen. Vanaf de zeventiende eeuw is het kasteel een aantal maal verbouwd. Sinds 1760 is het kasteel in handen van de familie Van Tuyll van Serooskerken. Hoewel het kasteel bewoond is, kun je het bezichtigen. Het kasteel herbergt een dertigtal kamers, waaronder een aantal fraaie stijlkamers.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

76
76 (Genoenhuis, 5661, Geldrop, Noord-Brabant, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

76
Jouw startpunt
Knooppunt 76
Genoenhuis
5661 Geldrop
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Genoenhuis
5661 Geldrop-Mierlo

geldrop

Stationsstraat
5662 Geldrop-Mierlo

VVV Geldrop in 't Winkeltje

Vincentiusstraat
5664GG Geldrop-Mierlo
040 286 34 92
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Kasteel Heeze

Kasteel Heeze

Kasteel

Achter het huidige Kasteel Heeze ligt het originele kasteel Ey...

Meer informatie
Geen foto van Uitkijktoren

Uitkijktoren

Uitkijktoren

Toren die gebruikt wordt om vanuit een hoog punt de wijde omge...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 211556 | Toegevoegd op 18-5-2015 | Laatst gewijzigd op 4-3-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding