Rondje Brinkheurne en omgeving

Fietsroute 211542

Aangeboden door:

5235 114

Omschrijving

Rondom Winterswijk in de Gelderse Achterhoek ligt een dunbevolkte streek waar je nog een haast ouderwetse stilte en rust ervaart. Je fietst hier door een halfopen coulisselandschap. Dit idyllische decor bestaat uit een mix van bossen, lanen, slingerende beken, houtwallen en akkertjes, maar ook oude Saksische hoeven. Het zal je weinig moeite kosten om hier terug te schakelen en de spreekwoordelijke batterij op te laden.


Op je route vind je een aantal natuurgebieden, zoals het beekdal van de Beurzerbeek. Rondom de beek liggen gras- en akkerlanden waar boeren op biologische wijze graangewassen, hakvruchten en groenbemesters verbouwen. Langs de houtwallen en beekoevers komen vogels als de geelgors en ijsvogel voor. Even verderop rij je langs de rand van het Korenburgerveen, een uiterste kwetsbaar hoogveengebied.


Op de Meenkmolenweg kom je langs het Nationaal Lindearboretum. Lindeliefhebbers kunnen hier in het voorjaar en zomer een excursie boeken, zie de website voor meer info. Verderop staat de Meenkmolen, een korenmolen uit 1851. De molen werd gebouwd in opdracht van Roelof Tenkink, een boer die op boerderij de Meenk woonde. De molen is altijd gepacht door de familie Woordes die sinds 1952 eigenaar van de molen is.


Je start en eindigt deze fraaie route bij Recreatiepark Het Winkel bij Winterswijk. Op deze schitterend gelegen en gastvrije camping ervaar je het comfortabele buitenleven. Het Winkel beschikt over vele voorzieningen, zodat je hier als volwassene én kind van een onbezorgde vakantie geniet. Ook mensen die een fietstochtje maken kunnen op de camping terecht, zij genieten in de coffeebar of het restaurant van een drankje en culinair hapje. Wie hier wil overnachten, kan bij Het Winkel zijn tentje opzetten of caravan of camper plaatsen. Je kunt ook een chalet boeken of – als je voor glamping gaat – een luxueus ingericht Vacanstudio. Vanaf deze fraaie locatie kun je ook route 211539 rijden.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Recreatiepark Het Winkel (De Slingeweg, 7115 AG, Winterswijk, Gelderland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Recreatiepark Het Winkel
De Slingeweg
7115 AG Winterswijk
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Badweg
7102EG Winterswijk

winterswijk

Spoorstraat
7101GV Winterswijk

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Het Winkel

Recreatiepark Het Winkel

Camping

Recreatiepark Het Winkel ligt midden in Nationaal Landschap Wi...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Meenkmolen

Meenkmolen

Windmolen

De beltmolen werd gebouwd in 1851 en in 1989 gerestaureerd vol...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Hééél mooi."

 geplaatst op:  

Hele mooie fietspaadjes, veel oude mooie boerderijen. En nog verschillende bezienswaardigheden.

A. Scheffers, Zuid-Holland

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 211542 | Toegevoegd op 18-5-2015 | Laatst gewijzigd op 2-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding