Fietsen door de graanpolders van het Oldambt

Fietsroute 2016471

Aangeboden door: Abel Tasman

71

Omschrijving

Start de route bij de Oude Remise, Oude Zijl 1A in Bad Nieuweschans. Het nieuwe centrum waar je voelen en proeven kunt van producten die van graan kunnen worden worden gemaakt. Hier kraakt, borrelt en bruist het. Verschillende makers en boeren experimenteren hier met nieuwe- en oude toepassingen van Gronings graan in bier, jenever en brood.

U gaat vanaf het parkeerterrein rechtsaf richting knooppunt 25 en vervolgens langs de Westerwoldse Aa naar knooppunt 23. De Kroonpolder is in al zijn weidsheid zichtbaar met een eindeloos lijkende tarwevelden in de zomer. De Graanrepubliek ligt voor u. De route voert verder langs typische grote Oldambtster boerderijen, gebouwd in de gouden tijden van de Graanrepubliek.

De route voert door Finsterwolde met niet alleen grote boerderijen en prachtige rentenierswoningen, maar ook langs karakteristieke landarbeiderswoningen in nu betere tijden. De maatschappelijke tegenstellingen in het Oldambt waren groot. De rijk geworden boeren en de (te) laag betaalde landarbeiders. Deze grote verschillen hebben geleid tot de landarbeidersstaking van 1929. Het was het meest omvangrijke arbeidsconflict uit de geschiedenis van het Nederlandse platteland. Het ging niet alleen om de hoogte van het loon, maar ook om de macht. De verarmde landarbeiders wilden hun recht halen bij de welvarende boerenstand die geen concessies wenste te doen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hier de communistische partij hier stevig verankerde.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

26
26 (Oudezijl, 9691, Oldambt, Groningen, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

26
Jouw startpunt
Knooppunt 26
Oudezijl
9691 Oldambt
Plan route naar startpunt

nieuweschans

Stationsstraat
9693AA Oldambt

Parkeerplaats

Weg naar de Bron
9693AJ Oldambt

Oplaadpunt

Weg naar de Bron
9693GA Oldambt

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 2016471 | Toegevoegd op 27-10-2020 | Laatst gewijzigd op 23-12-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding