Streekproducten proeven in de omgeving van Vledder

Fietsroute 199395

Aangeboden door:

3135 53

Omschrijving

Deze route neemt je mee door het gebied van de Maatschappij van Weldadigheid, een organisatie die zicht bezighoudt met het beheren van cultuur- en bosgronden met boerderijen. Onderweg kun je een bezoekje brengen aan verschillende boerderijen om de lekkerste streekproducten te kopen.

Fietsen door oude landbouwkoloniën
Het startpunt van deze route ligt in het gebied tussen Vledderveen en Doldersum. Vanuit hier fiets je door verschillende kleine dorpjes, rustige landbouwgebieden van de Maatschappij van Weldadigheid en groene natuurgebieden. De Maatschappij van Weldadigheid is opgericht door generaal Johannes van den Bosch ter bestrijding van de armoede door mensen een eigen bestaan op te laten bouwen als boer. In de voormalige de gemeente Vledder werd het 532 hectare grote Landgoed Westerbeeksloot daarvoor aangekocht. De woeste gronden eromheen werden ontgonnen en men stichtte er landbouwkoloniën met boerderijen. Zo ontstonden onder andere de dorpjes Wilhelminaoord en Frederiksoord waar je doorheen fietst.

Streekproducten inslaan
Heb je onderweg zin in een hapje en een drankje? Neem dan een pauze bij Hotel Restaurant De Wapser Herberg en trakteer jezelf op iets lekkers. Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij de vele boerderijen in dit gebied. Hier koop je namelijk allerlei verse groenten, fruit en andere lokale producten voor weinig geld. Dat wordt smullen!

De Havelterberg
De Havelterberg is een stuwwal die ontstaan is in de IJstijd van 250.000-130.000 jaar geleden. Tegenwoordig is het Drentse deel van de Havelterberg deels een bos- en natuurgebied en deels een militair oefenterrein. Het gebied bestaat uit stuifzand, natte en droge heide en aangeplante bossen. Dat er in vroege jaren al mensen hebben gewoond blijkt uit de twee hunebedden, de vele grafheuvels en de aanwezigheid van een Celtic Field.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Drenthe.nl

Stichting Marketing Drenthe is in 2007 in opdracht van de Provincie opgericht. Marketing Drenthe is verantwoordelijk voor het verbeteren van het imago van Drenthe op het gebied van toerisme, wonen en werken, met de ultieme doelstelling een bijdrage te leveren aan de economische ontwikkeling binnen deze sectoren. De kernwaarden van Drenthe, zoals rust, ruimte en oorspronkelijkheid worden 'toekomstgericht' gemaakt. Zo moet Drenthe in de beeldvorming een vitale, dynamische provincie worden. Het beoogde resultaat van de campagne is een significante imagoverbetering van Nederlands mooiste provincie. Marketing Drenthe is een professioneel, enthousiast en slagvaardig team met een open houding om zaken op te pakken en nieuwe kansen in beeld te brengen. Daarnaast ligt de kracht om partijen met elkaar te verbinden en de communicatie te verbeteren en te versterken om Drenthe op de kaart te zetten.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats (Storklaan, 8381XP, Westerveld, Drenthe, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats
Storklaan
8381XP Westerveld
Plan route naar startpunt

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/hotels069.png

Hotel Restaurant De Wapser Herberg

Hotel

Hotel Restaurant De Wapser Herberg ligt op een steenworp afsta...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Monument Kamp Vledder

Monument Kamp Vledder

Monument

Oorlogsmonument uitgebreid met enkele bijzonderheden van histo...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Fietstocht in coronatijd"

 geplaatst op:

Zeer mooie route. We zijn gestart in Doldersum waarna je gelijk de bossen in rijdt. Maar je begrijp het waarschijnlijk al. Je moet niet rond 12.00 uur vertrekken want dan zijn alle bankjes op mooie plekjes bezet! Verder een mooie afwisseling van bos, dorpjes en landbouwgebied. Maar in deze coronatijd onderweg niets te krijgen, alleen bij de Wapser herberg een ijsje kunnen kopen.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 199395 | Toegevoegd op 28-4-2015 | Laatst gewijzigd op 2-7-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding