Verken het groen in Brabant

Fietsroute 197816

Aangeboden door:

3288 95

Omschrijving

In Noord-Brabant rij je met gemak kilometers door de natuur zonder ook maar een stad op je route. Deze tocht neemt je mee door het zuidoosten van deze groene provincie. Een dagje de pedalen laten draaien in een natuurrijk en landelijk gebied waar je hooguit door pittoreske buurtschappen komt. Kortom, een heerlijk dagje uit.

Een groot deel van de route rij je door Boswachterij De Kempen, vlakbij de grens met België. De bewoonde wereld lijkt hier ver weg. De route leidt je door eindeloze bossen waarin naaldbomen domineren. Soms liggen er plukjes heidevelden of akkers, soms voel je ineens wat verkoeling op je wangen of armen van een bij het fietspad stromend beekje. Een ongekende oase in de drukte van alledag. En een landschap met een rijke geschiedenis. Over de zandpaden trokken vroeger marskramers van markt naar markt, gewoon met hun koopwaar in een mand op de rug. Als het donker werd, namen smokkelaars het over met illegale waar.

Dit uitgestrekte bosgebied loopt door tot in België, net als je route. Je rijdt door de bossen van de abdij van Postel naar de groene oevers van het Kanaal Kwaadmechelen-Schoten. Dit kanaal werd halverwege de negentiende eeuw in vijftien jaar tijd met de schop uitgegraven. De dorre Kempense grond rondom het kanaal werd daardoor wat vochtiger, zodat je tijdens het fietsen geniet van de vele planten- en bomensoorten. Bij het knooppunt van waterwegen vervolg je de route langs het kanaal Bocholt-Herentals. Je rijdt in deze groene zone onder meer door het Verkallenbos en langs de Blekerheide.

Terug in Nederland duik je de naaldbossen onder Luyksgestel in. Verderop wordt de grond wat vochtiger door de aanwezigheid van beekjes als de Run en de AA. In dit beeklandschap zie je houtwallen, heideveldjes en poelen. En natuurlijk enkele authentieke Kempische langgevelboerderijen.

De Keizer eten & drinken en de naastgelegen Natuurpoort TerSpegelt zijn hét vertrekpunt om de prachtige Brabantse Kempen te ontdekken. Er starten diverse mooie fiets- en wandelroutes, voor ieder wat wils. Direct naast de natuurpoort is er een ruime parkeergelegenheid. Genieten van lekker eten & drinken na een tocht door dit mooie en natuurrijke grensgebied? Daar is De Keizer, met zonnig terras, de perfecte locatie voor! De Keizer heeft afgelopen jaar zelfs een prijs gewonnen voor het mooiste restaurant van Nederland. Wil je meerdere dagen blijven in het Brabantse land? Boek dan een huuraccommodatie of kampeerplaats bij Recreatiepark TerSpegelt.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Natuurpoort Terspegelt (Postelseweg, 5521RD, Eersel, Noord-Brabant, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Natuurpoort Terspegelt
Postelseweg
5521RD Eersel
Plan route naar startpunt

de dieprijt

Postelseweg
5521RD Eersel

TIP Bergeijk

Domineestraat
5571EJ Bergeijk
0497 55 85 80
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

De Keizer eten & drinken

Natuurpoort Terspegelt

Natuurpoort

De Keizer eten & drinken en de naastgelegen Natuurpoort TerSpe...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Leuke route door de natuur"

 geplaatst op:

Erg leuke route door bossen, heide, en langs een kanaal

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 197816 | Toegevoegd op 24-4-2015 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding