De Kruierroute vanuit Balen

Fietsroute 197807

Aangeboden door:

2919 22

Omschrijving

In de gemeente Balen kan je het unieke Kempense landschap in zijn volle schoonheid bewonderen en dit elk seizoen van het jaar. Veel van de toeristische schatten zitten veilig verborgen in unieke stukjes stille natuur.

De naam van deze route komt van de spotnaam die wordt gebruikt voor de inwoners van Balen: de ‘Balense kerk kruiers’… een legende vertelt immers dat de kerk van Balen eerst in Scheps zou gestaan hebben en dat die later met de kruiwagen naar het huidige centrum werd vervoerd.

De fietsroute vertrekt vanaf vrijetijdscentrum De Kruierie, waar ook de dienst toerisme gevestigd is. Via de fietsknooppunten verlaat je het centrum van Balen en fietst richting recreatiedomein Keiheuvel. De Keiheuvel bestaat uit stuifzandduinen, heide en bossen. Vervolgens kom je over de brug uit de film ‘Groe(n)ten uit Balen en fiets je langs het kanaal naar Beverlo in een prachtig natuurlijk decor. Je fietst verder door de natuurgebieden de Most en de Vennen, waar je weilanden, hooilanden en broekbosjes aantreft. Zo bereik je deelgemeente Olmen, met de Olmense Zoo als grote trekpleister. Vervolgens treffen we aan de samenvloeiing van de Grote Neet en de Heiloop de Straalmolen aan. Je bereikt het kanaal Dessel-Kwaadmechelen en na een mooi stukje fietsen langs dit kanaal kom je over de brug uiteindelijk terug aan het vertrekpunt.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Toerisme Balen
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Toerisme Balen
Bevrijdingsstraat
2490 Balen
Plan route naar startpunt

Vrijetijdscentrum De Kruierie

Bevrijdingsstraat 1
2490 Balen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Toerisme Balen

Toerisme Balen

Bezoekerscentrum

In de gemeente Balen kan je het unieke Kempense landschap en d...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 197807 | Toegevoegd op 24-4-2015 | Laatst gewijzigd op 8-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding