Rondje Albrandswaard

Fietsroute 197665

Aangeboden door: Stichting TOP Routenetwerken

3273 67

Omschrijving

Rondje Albrandswaard start bij de TOP Rhoonse Grienden.
U kunt vanaf TOP Rhoonse Grienden heerlijk wandelen en fietsen om te genieten van het prachtige natuurschoon in de buitendijkse Grienden bij de Oude Maas en het open polderlandschap met waterrijke natuurgebieden. En met de fiets kunt u uw bezoek aan dit gebied combineren met een bezoekje aan bezienswaardigheden, zoals het kasteel van Rhoon.

Het plaatsje Rhoon (gemeente Albrandswaard) ligt op het eiland IJsselmonde. Het eiland is ontstaan in de dertiende eeuw en is omsloten door de rivieren Nieuwe en Oude Maas en de Noord. Het eiland dankt zijn naam aan het voormalige dijkdorpje dat tegenover de monding van de Hollandse IJssel lag. Aan de noordzijde van het eiland IJsselmonde – onder de rook van Rotterdam – heeft verstedelijking plaatsgevonden terwijl ten zuiden hiervan het landschap gekenmerkt wordt door nog relatief open polders met een waterrijk natuurgebieden krekenlandschap. De Johannapolder – vlakbij de TOP – is een polder waar actief gerecreëerd kan worden (wandelen, fietsen, klimmen, golfen).

Tip 1: Rhoonse en Carnisse Grienden
De Rhoonse en Carnisse Grienden vormen een langgerekt natuurgebied langs de Oude Maas. Grienden zijn vochtige akkers waarop wilgenhout wordt verbouwd. Vroeger werden de twijgen gebruikt voor manden en zinkstukken. De Rhoonse en Carnisse grienden liggen buitendijks en staan daardoor onder invloed van eb en vloed. Het gebied kent hierdoor een bijzondere flora en fauna.
Internet: www.carnissegrienden.nl

Tip 2: Kasteel van Rhoon
Biggo van Duyvelant liet een kasteel bouwen dat tijdens de Sint-Elisabethsvloed van 1421 werd verwoest. Op dezelfde plek is het huidige Kasteel van Rhoon gebouwd. Het kasteel is omgeven door een Engelse tuin, een Baroktuin en het Kasteelbos. Het kasteel is tegenwoordig in gebruik als horeca-locatie.
Adres: Dorpsdijk 63, Rhoon. www.stichting-kasteelvanrhoon.nl

Tip 3: Zorgboerderij De Buytenhof
Zorgboerderij De Buytenhof is een eeuwenoud gemengd boerenbedrijf met een afwisselend boerenlandschap: laagstam en hoogstamboomgaarden met 60 oude fruitrassen, notengaarden, bonte hooilanden, weiden en akkers. In de weiden lopen ‘s zomers schapen en zoogkoeien. In het veld groeien wilde bloemen en kruiden. Na afloop van uw wandeling kunt u terecht bij de theeschenkerij en de boerderijwinkel.
Adres: Rijsdijk 98, Rhoon. Internet: www.debuytenhof.nl

Voor info over deze TOP

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Stichting TOP Routenetwerken

Toeristische Overstappunten (TOP’s) zijn de perfecte plekken om een fietstocht of een wandeling te starten. Op deze plekken kun je namelijk gratis je auto parkeren aan de rand van prachtige gebieden. Vanuit hier kun je heerlijk fietsen en wandelen via de knooppunten. De TOP’s zijn makkelijk te vinden door de borden langs de wegen te volgen. Je herkent de TOP aan een groene stalen halm van 5.5 meter hoog.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

TOP Rhoonse Grienden (Albrandswaardsedijk, 3161XB, Rhoon, Zuid-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
TOP Rhoonse Grienden
Albrandswaardsedijk
3161XB Rhoon
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Albrandswaardsedijk
3161XB Albrandswaard

Natuurbezoekerscentrum Klein Profijt

Zalmpad
3261LT Oud-Beijerland

VVV Oud-Beijerland

Oost-Voorstraat
3262SB Oud-Beijerland
0186 61 60 00
Stuur een mail

Hof van Portland

Robijnhoven
3162TH Rhoon
010 - 480 07 45
Stuur een mail

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Miranda

op:

"Hbhnfxfxfxx"

  op:

"Mooie route. Gesproken begeleiding is erg slecht"

  op:

"Super mooie route!"

  op:

Pia, Zuid-Holland

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 197665 | Toegevoegd op 24-4-2015 | Laatst gewijzigd op 11-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding