Rondje Heemskerk

Fietsroute 196059

Aangeboden door:

3826 86

Omschrijving

Een mooie zonnige dag en lekker relaxen op het sfeervolle tuinterras van NH Hotel Heemskerk Marquette. Wat wil je nog meer? Duinen, strand en een toetje cultuurhistorie? Pak dan je stalen ros voor een fietstochtje door de omgeving van het hotel. Het is een korte route, zodat je daarna weer heerlijk van het goede leven op het terras kunt genieten. 

Aan de oostelijke rand van het groene Heemskerk rij je langs Slot Assumburg. Het kasteel dateert waarschijnlijk uit de dertiende eeuw, het huidige pand werd in 1546 gebouwd. Hoewel het kasteel solide oogt, zijn de muren dun. Dit imitatiekasteel werd dan ook vooral door adellijke geslachten bewoond, niet door militairen. Na 1867 stond het slot leeg, de betimmeringen en de gebruiksvoorwerpen werden overgebracht naar Kasteel Marquette. Naast het slot bevindt zich een in Frans-classicistische stijl aangelegde pronktuin. Deze baroktuin is te bezoeken. 

Net voor Castricum aan Zee fiets je het zuidelijke deel van het Noordhollands Duinreservaat binnen. Dit natuurgebied bestaat uit een gevarieerd, tamelijk bosrijk landschap. Rondom de Zeeweg is het gebied vrij vlak, daaromheen liggen hoge duintoppen. Neem even de tijd om van de stilte en de luwte te genieten. Bij een van de ingangen van het reservaat tref je een kaartautomaat aan waar je een dagkaart (tarief 2015: € 1,80 p.p.) kunt kopen met pin of creditcard. Op de site van beheerder PWN staat uitgelegd hoe je met behulp van je smartphone een kaartje kunt kopen. 

De route start en eindigt in stijl: bij het betoverende NH Hotel Heemskerk Marquette. Dit hotel ligt op een uitgestrekt dertiende-eeuws landgoed. De kamers zijn ondergebracht in een schitterend hotelgebouw en beschikken over eersteklas voorzieningen en een eigen balkon of terras met pittoreske uitzichten op het bos.

Gastronomisch genieten doe je in het hotelgebouw of – als je voor een nog chiquere omgeving gaat – in het 700 meter verderop gelegen kasteel waarin zich het restaurant bevindt. Waar je ook eet, je met zorg bereidde maaltijden bestaan altijd uit verse ingrediënten. Na je overnachting ben je helemaal uitgerust om vanuit deze bijzondere locatie ook route 196058 te fietsen. Naar keuze met een huurfiets van het hotel.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

NH Hotel Heemskerk Marquette (Marquettelaan, 1968 JT, Heemskerk, Hollande-Septentrionale, Pays-Bas)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
NH Hotel Heemskerk Marquette
Marquettelaan
1968 JT Heemskerk
Plan route naar startpunt

Bezoekerscentrum Het Koetshuijs

Landgoed Marquette
1968 JT Heemskerk

Parkeerplaats centrum

Mozartstraat
1963 Heemskerk

Oplaadpunt

Rijksstraatweg
1969LE Heemskerk

uitgeest

Stationsplein
1911MV Uitgeest

Bike Totaal Kruijswijk Tweewielers

Kooiplein 14-16
1901 VW Castricum
+31 (0)251 65 01 00
Stuur een mail

Broedgebied

Klein Dorregeest
1911 NC Uitgeest

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

NH Hotel Heemskerk

NH Hotel Heemskerk Marquette

Hotel

NH Hotel Heemskerk Marquette ligt op een rustig en uitgestrekt...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Gerard, Noord-Holland

op:

Cyd, Anders

op:

"Mooi fietsen, dicht bij de zee"

 geplaatst op:

Het hotel is wat middelmatig en heeft qua sfeer niets te doen met het naast liggende kasteel. Het hotel ligt wel in rustige, stille omgeving In het naast liggende kasteel hebben we erg genoten van een culinair hoogstandje. Heemskerk zelf is weinig aan behalve de twee kastelen

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 196059 | Toegevoegd op 20-4-2015 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding