Gemeente Tubbergen, Rijk aan glas en molens

Fietsroute 194540

Aangeboden door:

2911 72

Omschrijving

De route start bij de VVV gemeente Tubbergen, Raadhuisplein 4, 7651 CV Tubbergen. dichtbij knooppunt 21.

Algemeen: De gemeente Tubbergen ligt in Noordoost Twente waar zij samen met de gemeentes  Dinkelland, Losser en Oldenzaal het Nationaal Landschap Noordoost Twente vormen.

Met haar 4 watermolens en 3 windmolens is de gemeente Tubbergen een van de weinige gemeenten in Nederland met zoveel werkende molens. Ook staat de gemeente Tubbergen bekend om haar evenement “Glasrijk”.

Het eerste weekend in oktober staat alles centraal rondom het thema Glas. Bijzonder exposities in zowel binnen als buitenlocaties, voor jong en oud.

Afstappers

1. St. Pancratius Basiliek, Grotestraat 64 in Tubbergen.

De Pancratius Basiliek heeft de eretitel “basilica minor”Vijf generaties van de glazeniersfamilie Nicolas hebben de gebrandschilderde vervaardigd waarvan acht stuks met de Apocalips.

2. De Kroezeboom bij Fleringen aan de Lansinksweg is de oudste eik van Overijssel. De Kroezeboom is ongeveer 750 jaar oud. De kapel onder deze majestueuze eik dateert uit 1944.

3. Dorp Vasse, Denekamperweg (gemeente Tubbergen). Het dorp Vasse ligt in een prachtig essenlandschap afgewisseld door houtwallen, bos en heide en beschikt over meerdere watermolens zoals De Mast, Bels en Frans.

4. Grote Geesterse Molen, Hardendenbergerweg 92 in Geesteren. De Grote Geesterse Molen in Geesteren is een achtkantige bovenkruier die op een belt (heuvel) staat. De molen dateert uit 1876.


 Actie: Op vertoon van de route ontvangen de deelnemers de informatiegids van Tubbergen “Gemeente Tubbergen, grenzeloos mooi” gratis en het boekje “Dorpsommetjes Tubbergen” voor € 1,00 dat normaal € 5,00 kost.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

21
21 (7651CJ, Tubbergen, Overijssel, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

21
Jouw startpunt
Knooppunt 21
7651CJ Tubbergen
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Wilhelminastraat
7651EC Tubbergen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Grote Geesterse Molen

Grote Geesterse Molen

Windmolen

In 1819 kregen landbouwer Meijer en zijn schoonzoon toestemmin...

Meer informatie
Geen foto van Molen van Frans

Molen van Frans

Waterradmolen

Deze molen is één van de twee watermolens langs de Mosbeek. Na...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Mooie route. Verveelt niet."

  op:

"Het zal best een mooie route zijn"

 geplaatst op:

Echter waardeloos als je geen aanwijzingen krijgt waar je naar toe moet. Alleen maar een dwingend “keer om” als je verkeerd fietst. Gelukkig woonden wij in de buurt en hebben onze eigen route gefietst. Maar voor mensen die hier niet wonen geen doen als je steeds op je telefoon moet kijken waar je heen moet. Daar heb je je abonnement niet voor.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 194540 | Toegevoegd op 17-4-2015 | Laatst gewijzigd op 2-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding