Tiengemetenroute

Fietsroute 190492

Aangeboden door: Stichting TOP Routenetwerken

2772 45

Omschrijving

De route start vanaf TOP Oud-Beijerland bij restaurant Oude Tol. Alternatief: vanaf TOP Rhoonse Grienden kun je met een fiets-voetveer overvaren naar TOP Oud-Beijerland.
De fietsroute loopt door het leuke dorp Oud-Beijerland, de grootste kern in de Hoeksche Waard. Het gebied waar nu Oud-Beijerland ligt werd in 1557 bewoonbaar. De Graaf Lamoraal van Egmond verwief de rechten voor dit gebied en stichtte in 1559 het dorp Beijerland. Het dorp is vernoemd naar de echtgenote van de graaf, Sabina van Beieren. Omdat in de nieuwe polder een dorp met vrijwel dezelfde naam werd gesticht, Nieuw-Beijerland, kreeg Beijerland de naam Oud-Beijerland. Later werd er nog een dorp gesticht in het zuiden van de Hoeksche Waard genaamd Zuid-Beijerland. Je komt langs tal van mooie dijken, akkers en kreken.
Tiengemeten
Na 20 km vanaf Oud-Beijerland kom je bij de veerpont aan voor de overtocht naar het natuureiland Tiengemeten dat door Natuurmonumenten beheerd wordt.
In 2006 is Tiengemeten omgevormd van landbouwgrond naar natuur. Aan de zuidkant is een gat in de dijk gegraven; een groot deel van het eiland staat nu dagelijks onder invloed van de rivier. Verderop staat het water stil en ontstaat een uitgestrekt moeras. In de oudste polder van het eiland herstelt Natuurmonumenten het oude cultuurlandschap. Op Tiengemeten tref je naast natuur ook enkele musea aan :
Het Rien Poortvliet museum en het Landbouw Museum.
Voor de kinderen is ‘Speelnatuur’ een must!

Meer info over TOP

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Stichting TOP Routenetwerken

Toeristische Overstappunten (TOP’s) zijn de perfecte plekken om een fietstocht of een wandeling te starten. Op deze plekken kun je namelijk gratis je auto parkeren aan de rand van prachtige gebieden. Vanuit hier kun je heerlijk fietsen en wandelen via de knooppunten. De TOP’s zijn makkelijk te vinden door de borden langs de wegen te volgen. Je herkent de TOP aan een groene stalen halm van 5.5 meter hoog.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

TOP Oud-Beijerland Oude Tol (Henri Dunantstraat, 3263NC, Oud-Beijerland, Zuid-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt TOP Oud-Beijerland Oude Tol
Henri Dunantstraat
3263NC Oud-Beijerland
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Molenaar
3262DE Oud-Beijerland

VVV Oud-Beijerland

Oost-Voorstraat
3262SB Oud-Beijerland
0186 61 60 00
Stuur een mail

Natuurbezoekerscentrum Klein Profijt

Zalmpad
3261LT Oud-Beijerland

Vijverhof

Libelleveen 200
3205SG Spijkenisse
0181 - 63 49 06
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Paviljoen De Oude Tol

Paviljoen De Oude Tol

Restaurant

Paviljoen De Oude Tol is een geweldig restaurant in Oud-Beijer...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Dick

op:

"fietsroute tiengemeten"

 geplaatst op:

Een mooie fietsroute, de terugtocht vanaf de tiengemeten vonden wij echt verrassend leuk afwisselend. En de tiengemeten zelf ook opnemen in je route is zeker de moeite waard. Maar....van parkeerplaats Molenaar naar de start van de route was heel moeilijk te vinden en ook terug van knooppunt 18 naar Molenaar was voor ons alleen met veel vragen te vinden. Beetje irritant begin en einde. Maar verder hebben we genoten!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 190492 | Toegevoegd op 8-4-2015 | Laatst gewijzigd op 5-12-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding