Zuidplas en Oostlandroute

Fietsroute 188277

Aangeboden door: Stichting TOP Routenetwerken

1556 63

Omschrijving

Het Bentwoud vormt een andere groene grens van Zoetermeer. Het is een nieuw natuurgebied dat volop in ontwikkeling is. In 2000 zijn de eerste bomen voor dit bos geplant en de watergebieden ingericht. Langzaam ontstaat hier een bijzonder bos waar de bezoekers rond kunnen struinen en vogels kunnen spotten. De openbare golfbaan en het kinderbomenbos, symbool van nieuw leven, zijn zeker de moeite van een bezoekje waard.

Deze route voert u o.a. via Waddinxveen en Moerkapelle langs de Rottemeren. Via Bergschenhoek en Pijnacker komt u weer in Zoetermeer.

Enkele tips

Boerderij 't Geertje
Midden in het Land van Wijk en Wouden vindt u Boerderij 't Geertje. Op deze biologische veehouderij is veel te beleven. Kinderen kunnen een ponyritje maken of geitjes de fles geven. In de winkel kunt u terecht voor eigengemaakte zuivelproducten en andere streekproducten. Adres: Geerweg 7, Zoeterwoude. Openingstijden: ma t/m za 10.00-17.00 uur, zo 11.00-17.00 uur.
Stadsmuseum Zoetermeer
Dit kleine en levendige museum staat in het hart van de historische dorpskern van Zoetermeer. Het heeft een gevarieerd programma aan activiteiten.
Adres: Dorpsstraat 7, Zoetermeer. Openingstijden: di t/m vr 10.00-16.00 uur, za en zo 13.00-17.00 uur.

Landwinkel & Schenkerij
Bij Landwinkel Sonneveld & Schenkerij De Boomgaard, aan de rand van het Bentwoud, kunt u rustig genieten van een kop koffie met zelfgebakken appeltaart of een glas puur sap. In het najaar kunt u zelf appels plukken. Adres: Omleidingsweg 2, Benthuizen. Openingstijden: Schenkerij De Boomgaard: 1 mei tot 1 nov.: do t/m za 10.30-17.00 uur, Landwinkel Sonneveld: do en vr 8.30-17.30 uur, za 8.30-16.00 uur.

Rottemeren
Het eeuwenoude riviertje de Rotte vormt de ruggengraat van het recreatiegebied Rottemeren. Door inklinking en vervening van het gebied liggen de Rotte en de Rottemeren een stuk hoger dan de omliggende polders. Zie http://www.heerlijkbuiten.nl

Voor meer info over deze TOP

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Stichting TOP Routenetwerken

Toeristische Overstappunten (TOP’s) zijn de perfecte plekken om een fietstocht of een wandeling te starten. Op deze plekken kun je namelijk gratis je auto parkeren aan de rand van prachtige gebieden. Vanuit hier kun je heerlijk fietsen en wandelen via de knooppunten. De TOP’s zijn makkelijk te vinden door de borden langs de wegen te volgen. Je herkent de TOP aan een groene stalen halm van 5.5 meter hoog.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

TOP Zoetermeer - Bentwoud (Burgemeester Middelberglaan, 2721DX, Zoetermeer, Zuid-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt TOP Zoetermeer - Bentwoud
Burgemeester Middelberglaan
2721DX Zoetermeer
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Verbreepark
2731BR Alphen aan den Rijn

Oplaadpunt

Dorpsstraat
2712AM Zoetermeer

zoetermeer oost

Zuidweg
2718NB Zoetermeer

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Grand Café 1837

Grand Café 1837

Restaurant

Grand Café 1837 is gevestigd in een historische boerderij. Een...

Meer informatie
Sportcentrum de Viergang

Sportcentrum de Viergang

Fietscafe

De Viergang is toegankelijk voor iedereen: jong en oud, man en...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Jeroen

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 188277 | Toegevoegd op 3-4-2015 | Laatst gewijzigd op 14-9-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding