Stedenroute in België

Fietsroute 188248

Aangeboden door:

888 28

Omschrijving

In Belgisch Limburg geniet je van al het moois dat de omgeving je te bieden heeft: natuurschoon, heerlijke streekproducten en monumentale gebouwen. Je rijdt door een glooiend landschap waarin open velden, houtwallen, bossen, boomgaarden en beekvalleien elkaar afwisselen. Het is bijna niet te geloven hoe ongekend rustig het in dit mooie gebied nog is.


Wijnkasteel Genoels-Elderen is de eerste bezienswaardigheid op je route. Het kasteel werd voor het eerst in 1265 vermeld. De kern van het huidige gebouw dateert uit het begin van de achttiende eeuw. Dit wijnkasteel, het enige in België, ligt aan de oude heerweg die Tongeren met Keulen verbond. Met 22 hectare aan wijngaarden is dit het grootste wijndomein in het land. Rondleidingen door onder meer de dertiende-eeuwse wijnkelders zijn op afspraak te boeken.


Ook Landcommanderij Alden Biesen is een bezoekje waard. Aan dit complex werd vanaf de dertiende tot de negentiende eeuw gebouwd door de Duitse ridderorde. Nu is het indrukwekkende kasteelcomplex fraai gerestaureerd en omgevormd tot cultuurcentrum van de Vlaamse Overheid. Een bezoek aan het kasteel brengt je ver terug in de tijd. Bijna het hele domein, met inbegrip van het Engelse park, is vrij te bezoeken.


Net als in Nederlands Limburg ervaar je ook in Belgisch Limburg de Bourgondische levenswijze. In Bilzen geniet je bijvoorbeeld van een biertje uit de lokale ambachtelijke brouwerij Den Toetëlèr. Of je probeert een streekgerecht, zoals konijn of hoevekip op Bilzerse wijze. Via de natuurrijke Demervallei verlaat je Bilzen in zuidelijke richting en rij je door schilderachtige dorpjes als Werm en Riksingen. In de verte zie je Tongeren aan de horizon verschijnen.


Tongeren begon ooit als Gallo-Romeinse burgernederzetting in het jaar 15 voor Christus. In de daaropvolgende eeuwen speelde Tongeren een steeds belangrijkere rol in de geschiedenis van de Lage Landen. Het stadje verkreeg in de tweede eeuw marktrechten en een zetel van het eerste bisdom in de derde eeuw. Tegenwoordig is Tongeren een toeristische trekpleister waar fraaie kerken, een begijnhof en Romeinse overblijfselen te bewonderen zijn. Er zijn voldoende leuke restaurants om je honger te stillen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Romana (Hondsstraat, 3700, Tongeren, Vlaanderen, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Romana
Hondsstraat
3700 Tongeren
Plan route naar startpunt

Tongeren

Maastrichtersteenweg
3700 Tongeren

Oplaadpunt

Hasseltsesteenweg
3700 Tongeren

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Wijnkasteel Genoelselderen

Wijnkasteel Genoelselderen

Kasteel

Zelfstandig versterkt bouwwerk uit de middeleeuwen dat in die ...

Meer informatie
Alden Biesen-Bilzen

De Landcommanderij Alden Biesen

Kasteel

Alden Biesen is één van de grootste kasteeldomeinen in de Eure...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 188248 | Toegevoegd op 3-4-2015 | Laatst gewijzigd op 22-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding