Keukenhof Bloemenroute

Fietsroute 187730

Aangeboden door: Stichting TOP Routenetwerken

5203 128

Omschrijving

De Keukenhof Bloemenroute

De Keukenhof Bloemenroute start bij TOP Lisse, bij het voormalige station. Dit is nu ingericht als restaurant. In het voorjaar - vanaf eind maart tot eind mei - kan je de Keukenhof bezoeken en op de bollenvellen tussen Lisse en Noordwijkerhout de tulpen, krokussen en narcissen in volle bloei zien. Het hele jaar door kun je in de streek rondom het dorp Lisse genieten van het polderlandschap, de bossen en uitgestrekte duinen aan de kust.

De bollenvelden met hun rechte sloten en hoge duinwegen, worden afgewisseld met groene lanen en oude landgoederen. De percelen vormen in de lente een schitterende kleurrijke lappendeken. Naast de vele bollenvelden maken het afwisselende landschap, de vaarten en slootjes, de monumenten en de gezellige dorpjes van de route een ware belevenis.

Behalve de bloemententoonstelling Keukenhof en de bollenvelden is ook het landgoed met kasteel Keukenhof een bezoekje waard. Het kasteel is als woonhuis door een commandeur van de Verenigde Oost Indische Compagnie in 1640 gebouwd. Later, rond 1860, is het verbouwd tot een neogotisch kasteel met verschillende soorten torens. Meubels uit allerlei jaren en stijlperioden zijn in de diverse salons te vinden. Het prachtige interieur, dat in zijn geheel bewaard is gebleven, laat zien hoe de adel vroeger leefde.

Lisse en omgeving
Het dorp Lisse is ontstaan op de strandwal, tussen de duinen en het Haarlemmermeer. Het oudste gebouw van Lisse is de versterkte woontoren ’t Huys Dever, gebouwd rond 1375. In de 17de en 18de eeuw vestigden rijke stedelingen hier fraaie buitenplaatsen. De binnenduinen en vrijwel alle landgoederen zijn afgegraven voor de zandwinning en de bloembollenteelt. Uitzondering is landgoed Keukenhof, waar op een deel van het landgoed de bloemententoonstelling Keukenhof is gevestigd. De geschiedenis van de bloembollencultuur is te zien in Museum De Zwarte Tulp. Het dorp Lisse heeft een gezellig horecaplein, ’t Vierkant met vlakbij een winkelcentrum, waar men diverse authentieke winkels kan vinden.

Tip 1: Landgoed Keukenhof
Het sfeervolle en bosrijke Landgoed Keukenhof ligt midden in de Bollensteek. Een bezoekje brengen aan het landgoed met het kasteel, de tuinen, kunstexposities, horeca, kinderboerderij en natuur- en milieubezoekerscentrum is zeker een aanrader!
Adres: Keukenhof 1, Lisse Telefoon: 0252-750690 Internet: www.kasteelkeukenhof.nl

Tip 2: Bloemententoonstelling Keukenhof
Als u de lente optimaal wilt ervaren, breng dan in de periode maart t/m mei een bezoek aan de grootste bloementuin van Nederland. In het 32 hectare grote park bloeien maar liefst zeven miljoen bloembollen. Verder worden hier doorlopend prachtige binnententoonstellingen georganiseerd.
Adres: Stationsweg 166a, Lisse Telefoon: 0252-465564 Internet: www.keukenhof.nl

Tip 3: Museum De Zwarte Tulp
Vijf eeuwen bloembollencultuur zijn samengevat in Museum De Zwarte Tulp. Het museum laat zien hoe bloembollen worden gekweekt en hoe nieuwe soorten zijn gecreëerd.
Adres: Grachtweg 2A, Lisse Telefoon: 0252-417900 Internet: www.museumdezwartetulp.nl

Tip 4: Dorpshart Lisse
Het dorpshart van Lisse is ontstaan vanuit het plein ’t Vierkant. De eerste bewoning van Lisse rond 1198 bestond uit een aantal huizen rondom de duintop ’t Vierkant. Inmiddels is dit een plein die inwoners en bezoekers weten te vinden om een hapje en drankje te nuttigen.
Het plein is gesitueerd aan de Heereweg ter hoogte van de huisnummers 220-240.

Tip 5: ’t Huys Dever
’t Huys Dever is kort na 1375 gebouwd door Reinier Dever of d´Ever, afkomstig van Hollandse edelen. Het gebouw is een zogenaamde woontoren of donjon, zoals er vele hebben gestaan in de kuststreek. Behalve Dever zijn zij allemaal verdwenen.
Adres: Heereweg 349-A, Lisse Telefoon: 0252-411430 Internet: www.kasteeldever.nl

Voor meer info over deze TOP

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Stichting TOP Routenetwerken

Toeristische Overstappunten (TOP’s) zijn de perfecte plekken om een fietstocht of een wandeling te starten. Op deze plekken kun je namelijk gratis je auto parkeren aan de rand van prachtige gebieden. Vanuit hier kun je heerlijk fietsen en wandelen via de knooppunten. De TOP’s zijn makkelijk te vinden door de borden langs de wegen te volgen. Je herkent de TOP aan een groene stalen halm van 5.5 meter hoog.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

TOP Lisse (Stationsweg, 2161AR, Lisse, Zuid-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt TOP Lisse
Stationsweg
2161AR Lisse
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Halfweg

Oplaadpunt

Provincialeweg
2191AH Noordwijkerhout

VVV Lisse

Heereweg 219
2161 BG Lisse
0252 41 42 62
Stuur een mail

hillegom

2e Loosterweg
2182CG Hillegom

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Brasserie de Houttuin

Brasserie de Houttuin

Restaurant

Een leuke en gezellige plek in Hillegom waar je kunt genieten ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Teveel over wegen met druk wegverkeer"

  op:

"Veel auto - en fietsverkeer (1 mei 2016) maar mooie route"

 geplaatst op:

wij kregen onderweg het gevoel dat niet alle knooppunten bestonden. thuis gekeken op knooppunt en toen bleken inderdaad knooppunten niet voor te komen in de knooppunt app (Android), maar andersom ook. hoe up todate zijn knooppunten in zowel jullie app als die van knooppunt? overigens je most soms ook heel erg goed zoeken!! bij ons werkte gps niet in de route.nl app; wij hebben allebei een samsung s5. of hoort de gps niet te werken als je op de routekaart kijkt?

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 187730 | Toegevoegd op 1-4-2015 | Laatst gewijzigd op 30-11-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding