Schoonhoven-Lopik route

Fietsroute 187569

Aangeboden door: Stichting TOP Routenetwerken

1076 45

Omschrijving

Deze route van 30 kilometer geeft u een leuk beeld van de Lopikerwaard. De route is op te pakken vanaf het Toeristisch Overstappunt in Schoonhoven.

Toen de kasteelheren van Schoonhoven in de 14e eeuw edelsmeden de opdracht gaven tot het vervaardigen van zilveren objecten, konden zij niet vermoeden dat Schoonhoven 700 jaar later wereldberoemd zou zijn als de Zilverstad van Nederland. Mede door de ligging aan de rivier de Lek verwierf Schoonhoven een strategische functie in het machtige graafschap Holland en vestigden zich steeds meer creatievelingen in de stad.

Veel uit die vroege bloeiperiode is prachtig bewaard gebleven, zoals het gotische stadhuis, de Grote of St. Bartholomeuskerk, de Waag en het Stadskorenpakhuis. Maar ook de karakteristieke zilverwerkplaatsen overal in de stad behoren tot het unieke nationaal erfgoed. Nergens in Europa staan oude werkplaatsen, fabriekjes, zilversmidswoningen, arbeidershuisjes en directievilla.

Enkele tips

Nationale Zilverstad en Zilvermusea
Tijdens een stadwandeling kunt u de Nationale Zilverstad zelf ontdekken. U ziet edelsmeden aan het werk en u kunt een workshop zilveren sieraden maken volgen. Het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven toont de geschiedenis van het Hollands zilver. In het Edelambachtshuys vindt u een unieke collectie antiek Schoonhovens zilver. Adressen: Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven, Kazerneplein 4. Edelambachtshuys, Haven 13.

Natuurcentrum de Wielewaal
Natuurcentrum de Wielewaal geeft een blik op de natuur in de Lopikerwaard. Dit museum geeft een kleurrijk overzicht van de dierenpopulatie in de Lopikerwaard. Daarnaast is de prachtig en natuurlijk aangelegde tuin een bezoekje meer dan waard. Adres: Tiendweg 26, 3411 NB Willige Langerak (Lopik).

Klik hier voor een overzicht van alle TOP's

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Stichting TOP Routenetwerken

Toeristische Overstappunten (TOP’s) zijn de perfecte plekken om een fietstocht of een wandeling te starten. Op deze plekken kun je namelijk gratis je auto parkeren aan de rand van prachtige gebieden. Vanuit hier kun je heerlijk fietsen en wandelen via de knooppunten. De TOP’s zijn makkelijk te vinden door de borden langs de wegen te volgen. Je herkent de TOP aan een groene stalen halm van 5.5 meter hoog.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

TOP Schoonhoven (Buiten de Veerpoort, 2871CC, Schoonhoven, Zuid-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
TOP Schoonhoven
Buiten de Veerpoort
2871CC Schoonhoven
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Buiten de Veerpoort
2871CC Krimpenerwaard

VVV Groot Ammers in Kantoorboekhandel & Novy M. Bikker

Voorstraat
2964AH Molenwaard
0184 66 24 95
Stuur een mail

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 187569 | Toegevoegd op 31-3-2015 | Laatst gewijzigd op 30-12-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding