Vulkanradweg

Fietsroute 187454

Aangeboden door:

2486 9

Omschrijving

De Vulkanradweg staat garant voor heerlijk fietsen in de Vogelsberg, het grootste gebied van vulkanische oorsprong in MiddenEuropa, midden in Hessen. Over een lengte van 94 kilometer loopt de goed bewegwijzerde Vulkanradweg grotendeels over het voormalige spoortracé van de Oberwaldbahn, over de bergen van de Vogelsberg en door de Wetterau.

Fijn asfalt en een minimaal stijgingspercentage van 3% bieden optimale omstandigheden voor recreatieve fietsers met een normale conditie en voor gezinnen met kinderen. De fietsroute verbindt de Fulda-Radweg R1 bij Schlitz met de Limesradweg bij Altenstadt. Fietsers en inlineskaters kunnen hier alle facetten van het bos- en weidelandschap ontdekken. Het hoogste punt van de Vulkanradweg is het voormalige station van Hartmannshain op circa 580 m hoogte boven NAP. Hier takt de Hoherodskopfsteig af, evenals de Vogelsberger Südbahnradweg naar Birstein en Wächtersbach. Aan het eind van de fietsroute kan men zijn route vervolgen via de Duitse Limesradweg.

De natuur, dorpen en stadjes worden beleefd vanuit een perspectief zoals treinreizigers dat tot medio jaren 70 hebben gekend. Langs de route vindt de fietser allerlei culturele bezienswaardigheden. Hij komt langs slot Eisenbach, de vulkaanthermen Herbstein en het cultuurhistorisch museum in het poortgebouw van slot Gedern. Bezoek het gietijzermuseum in Hirzenhain, burcht Lißberg, het muziekinstrumentenmuseum Lißberg of het archeologische park op de Glauberg met een gereconstrueerde Keltische grafheuvel en nog veel meer. Langs de Vulkanradweg is het goed toeven bij een scala aan horecagelegenheden, van traditionele restaurants tot gezellige terrasjes direct langs de route of in de nabije omgeving. Wil je liever wat langer blijven, profiteer dan van de vele overnachtingsmogelijkheden. Wees te gast in een hotel, pension, vakantiepark of een echt kasteel!

Van mei tot oktober rijden er in de weekenden en op feestdagen fietsbussen langs de route voor individuele tochten of om je terug te brengen naar je startpunt.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Mühlstraße, 36110, Schlitz, Hessen, Duitsland
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Schlitz
Mühlstraße
36110 Schlitz
Plan route naar startpunt

36110 Schlitz

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 187454 | Toegevoegd op 31-3-2015 | Laatst gewijzigd op 10-12-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding