Lahntalradweg

Fietsroute 187451

Aangeboden door:

11346 84

Omschrijving

Vanaf zijn bron bij Netphen tot aan Lahnstein waar hij in de Rijn uitmondt, legt de Lahn 245 km af. De route voert over grotendeels autovrije en voor het merendeel geasfalteerde wegen door het vlakke rivierenlandschap. In 2013 werd de Lahntalradweg onderscheiden met 4 (van max. 5) sterren. Beoordeeld werden o.a. de begaanbaarheid, bewegwijzering en veiligheid en het toeristische aanbod. Een unieke attractie is de sluis voor kanoërs bij de scheepstunnel in Weilburg.

Het Lahntal, de verstilde droom van de natuur

Trotse sloten en burchten, imposante kerken, kloosters en kathedralen geven blijk van de eeuwenoude geschiedenis van het Lahntal. Gezellige oude binnensteden met smalle straatjes en schilderachtige vakwerkhuizen getuigen van de bedrijvigheid uit lang vervlogen tijden. Het idyllische Lahntal met zijn rustige stadjes en bosrijke bergen heeft nog steeds een geheel eigen aantrekkingskracht. Wie er de tijd voor neemt, kan hem hier nog beleven, de verstilde droom van de natuur.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Lahnhof, 57250, Netphen, Noord-Rijnland-Westfalen, Duitsland
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Netphen
Lahnhof
57250 Netphen
Plan route naar startpunt

Lahnhof

Lahnhof
57250 Netphen

Großenbacher Straße
57334 Bad Laasphe

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Landschappelijk afwisselend, veel cultuur met oude plaatsen, vakwerkhuizen en burchten. Vrijwel overal goed te fietsen op asfalt of goede verharding. Echt perfect aangegeven"

 geplaatst op:

Ben je bang het niet aan te kunnen, kies dan voor de e-bike. Mijn vrouw had er veel plezier van. Zelf zonder ondersteuning gefietst en soms was dat heftig. Vrijwel altijd kunnen doorfietsen. Ben je een beetje getraind, dan is zonder ook leuk en te doen. De trein genomen van Balduinstein naar Nassau. Toen doorgefietst naar Nieder Lahnstein waar de auto stond bij het station. Met de auto naar Bad Ems voor een laatste overnachting.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 187451 | Toegevoegd op 31-3-2015 | Laatst gewijzigd op 8-3-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding