Rondom de Reeuwijkse plassen

Fietsroute 187293

Aangeboden door:Stichting TOP Routenetwerken

2908 50

Omschrijving

Welkom in Haastrecht! Een mooi dorp waar u veel kunt bekijken en aangenaam kunt vertoeven. Haastrecht ontstond rond 1100 op de plaats waar het veenriviertje de Vlist uitmondt in de Hollandsche IJssel. Het stadhuis uit 1618, de ophaalbrug over de IJssel uit 1883 en de Hervormde Kerk zijn zeker een bezichtiging waard. Haastrecht is een lange tijd door de familie Bisdom van Vliet bestuurd. Het oude huis van de familie is tegenwoordig een museum.
Haastrecht is gelegen in de Krimpenerwaard; een waterrijk oud veenweidegebied dat bekend is om zijn kleinschalige boerenbedrijvigheid, weidsheid en natuurschoon. De waard wordt omsloten door de Hollandsche IJssel, de Lek en de Vlist. Het landschap is voor een groot deel nog net zo als eeuwen geleden, met kleine weilanden omgeven door veel water. Het gebied ontleent zijn naam de term 'krimp', een oude benaming voor een bocht in een rivier.

De route start vanaf TOP Reeuwijkse Hout, hier kunt u uw auto (gratis) parkeren.
De Reeuwijkse Plassen liggen midden in het Groene Hart. Hier ontdekt u de natuur, maar u fietst ook langs cultuurhistorische iconen. Zo komt u langs de St. Janskerk in gouda en Fort Wierickerschans in Bodegraven. Ondertussen fietst u langs het water en ziet u uitgestrekte groene weilanden.

Klik hier voor een overzicht van alle TOP's
Deze route wordt aangeboden door: Stichting TOP Routenetwerken

Toeristische Overstappunten (TOP’s) zijn de perfecte plekken om een fietstocht of een wandeling te starten. Op deze plekken kun je namelijk gratis je auto parkeren aan de rand van prachtige gebieden. Vanuit hier kun je heerlijk fietsen en wandelen via de knooppunten. De TOP’s zijn makkelijk te vinden door de borden langs de wegen te volgen. Je herkent de TOP aan een groene stalen halm van 5.5 meter hoog.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

TOP Reeuwijkse Hout
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
TOP Reeuwijkse Hout
Reeuwijksehoutwal
2811NP Reeuwijk
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Reeuwijksehoutwal
2811NP Bodegraven-Reeuwijk

bodegraven

Stationsweg
2411EH Bodegraven-Reeuwijk

Bezoekerscentrum Groene Hart Centrum

Zuidzijde
2415BV Bodegraven-Reeuwijk

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 187293 | Toegevoegd op 30-3-2015 | Laatst gewijzigd op 6-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.000.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding