Geniet en ontdek het fantastische Zeeland

Fietsroute 186484

Aangeboden door:

1230 40

Omschrijving

Onder de rook van het Rotterdamse havengebied kun je heerlijk fietsen in een verrassend groen en rustig gebied: Voorne-Putten. Je rijdt door een landschap waar akkers, dijken, sloten en natuurgebiedjes elkaar afwisselen. Bovendien liggen er aan je route enkele prachtige cultuurhistorische bezienswaardigheden. De route start en eindigt in Spijkenisse.


Tussen Spijkenisse en Zuidland zie je vele vogels. Ze voelen zich goed thuis in de natte polders en rondom de kreken met hun brede rietzones. In de polder Biert kun je weidevogels als de kievit, grutto en tureluur spotten. Langs de oever van de Bernisse, de oude rivierarm die Voorne en Putten scheidt, rij je naar het stadje Geervliet. Vanuit de polder zie je hier al de Bernisse Molen staan, een korenmolen uit 1851. De molen is gebouwd op een voormalige verdedigingstoren waarvan de schietgaten nog zichtbaar zijn.


Door de polder rij je naar Brielle. Vanaf de Groene Kruisweg heb je een prachtig uitzicht op de vestinggordel van het vermaarde stadje. De grotendeels zeventiende-eeuwse vesting is één van de best bewaard gebleven verdedigingswerken in Nederland. De vestinggordel is gerestaureerd, je kunt er negen bastions en vijf ravelijnen bewonderen. Brielle, ook Den Briel genoemd, werd op 1 april 1572 door de Geuzen ingenomen op de Spanjaarden. De stad viert nog ieder jaar een historische bevrijdingsdag op 1 april. Net voordat je Brielle verlaat, kom je langs Het Vliegend Hert, een korenmolen uit 1862.


Ooit liep er een tramlijn van Rotterdam naar de strandboulevard van Oostvoorne. Nog steeds is het dorpje en het achtergelegen strand voor veel Rotterdammers een geliefde bestemming voor een dagje aan zee. In het oude dorpscentrum bevindt zich de gerestaureerde ruïne van de middeleeuwse Jacobaburcht, het buitenverblijf van Jacoba van Beieren. Net buiten het dorp kom je langs de Oostvoorne, een korenmolen uit 1821.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats centrum (Westakker, 3208NH, Nissewaard, Zuid-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats centrum
Westakker
3208NH Nissewaard
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

Curieweg
3208 KJ Nissewaard

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

De molen van Oostvoorne

Molen Oostvoorne

Windmolen

In 1821 werd door de Koning toestemming gegeven om door te gaa...

Meer informatie
Geen foto van BRIELLE

BRIELLE

Vestingstad

Met vestingwerken versterkte stad of nederzetting met als doel...

Meer informatie
Vliegend Hert_Brielle

Vliegend Hert

Windmolen

In 1572 werd Brielle ingenomen door de geuzen. In de 17e eeuw...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Fantastisch Zuid-Holland!"

 geplaatst op:

Mooi gebied, is alleen geen Zeeland, maar Zuid-Holland :-)

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 186484 | Toegevoegd op 27-3-2015 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding