Geniet van hartje Amsterdam

Fietsroute 185456

Aangeboden door:

2932 58

Omschrijving

Amsterdam: stad van grachten, eeuwenoude herenhuizen en die onbeschrijflijke vibe die je nergens anders vindt. Amsterdam is een stad die je kunt blijven verkennen, ook op de fiets! Deze route neemt je mee door hartje Amsterdam, over de Grachtengordel en door wijken als het statige Oud Zuid, het Museumkwartier en de Pijp. Een korte route, maar je zult de tijd nodig hebben om alle bezienswaardigheden eens goed te bekijken. Na de Grachtengordel wacht je al vrij snel het Vondelpark. Een gezellig park waarvan je je nauwelijks voor kunt stellen dat het in de negentiende eeuw nog een veenweidegebied was. In 1865 ging het eerste deel van het in Engelse landschapsstijl aangelegde park open. Al in 1893 mocht men ook door het park fietsen, zij het aanvankelijk alleen in de ochtenduren. Omdat het een particulier park was, konden fietsen zonder licht er immers niet beboet worden. Nu liggen er bij mooi weer vele mensen in het park te zonnen, lezen of met elkaar te kletsen. Het is moeilijk om in dit park niet de vakantiekriebels te krijgen. Net als bijna iedere Amsterdamse wijk die zich rondom het centrum bevindt, is ook de Diamantbuurt rijk aan historische gebouwen. Aan het begin van de Diamantstraat, op de hoek met de Jozef Israëlskade, staat de woning waar schrijver Gerard Reve in zijn jeugd leefde. Aan het einde rij je langs het monumentale pand van Diamantslijperij Asscher. Hier werd aan het begin van de twintigste eeuw de Cullinan geslepen, de grootste ruwe diamant die ooit gevonden is. De diamanten van de Cullinan zijn verwerkt in de Britse kroonjuwelen. De route start en eindigt bij Mikes Bike in hartje Amsterdam. Ideaal voor als je met de trein wilt komen, want je kunt hier verschillende soorten fietsen huren. Op de fietsen is nergens een tekst aangebracht waaruit blijkt dat het om een huurfiets gaat, dus je kunt ‘undercover’ door de stad rijden. Genoten van je tripje? Kom dan gerust eens terug voor een van de gezellige tours die je bij Mikes Bike kunt boeken.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Mikes Bike
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Mikes Bike
Prinsengracht
1017JZ Amsterdam
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Leidsegracht
1017ND Amsterdam

VVV Amsterdam - Nationale Opera & Ballet

Blauwbrug
1011PV Amsterdam
020 201 88 00
Stuur een mail

amsterdam centraal

Stationsplein
1012 AB Amsterdam

Bezoekerscentrum De Molshoop

Van Nijenrodeweg
1182DA Amstelveen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/fietscafes373.png

Mikes Bike

Fietsverhuur

Mikes Bike Tours and Rentals are famous for its fantastic bike...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/fietscafes373.png

Mikes Bike

Fietsverhuur

Mikes Bike Tours and Rentals are famous for its fantastic bike...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 185456 | Toegevoegd op 9-3-2015 | Laatst gewijzigd op 8-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding