Ervaar Den Helder

Fietsroute 185455

Aangeboden door:

3898 19

Omschrijving

Napoleon zag het al: Den Helder heeft een perfecte strategische ligging. De Franse keizer noemde Den Helder zelfs het Gibraltar van het Noorden. Deze route neemt je dan ook mee langs Fort Kijkduin en de haven van Den Helder. Maak kennis met de maritieme geschiedenis van deze verrassend groene stad. Net ten zuiden van Den Helder rij je langs de natuurrijke kust. Via het naaldbos van de Donkere Duinen rij je de Grafelijkheidsduinen in. Beide natuurgebiedjes zijn gevormd uit de restanten van twee oude Waddeneilanden die in de zestiende eeuw door stuifzand aan elkaar groeiden. Even verderop kom je aan bij Museum Fort Kijkduin, een rijksmonument. Het fort werd in 1811 gebouwd in opdracht van Napoleon Bonaparte. Aanvankelijk werd het fort vernoemd naar kolonel François Louis Morland, maar na het vertrek van de Fransen kreeg het fort zijn huidige naam. Het fort bestond oorspronkelijk uit een reduit met twee bastions. Bij het versterken van de zeedijk is een deel van de verdedigingswerken die rondom het fort lagen verdwenen. Er is een Noordzee-aquarium in het ondergrondse gangenstelsel van Fort Kijkduin gebouwd. Kleurrijke zeeanemonen, indrukwekkende roggen, rode ponen en gladde haaien zijn hier van dichtbij te bewonderen. In deze tunnel beleef je de Noordzee van wel héél dichtbij. De route voert verder langs de kust. Je geniet hier van het mooie uitzicht over de zee en het geluid van de branding. In het binnenland torent Lange Jaap boven de horizon uit, een vuurtoren die in 1878 ontstoken werd. Met zijn bijna 64 meter is het de hoogste gietijzeren vuurtoren van Europa. In Den Helder kom je langs het Marinemuseum. Aan boord van enkele museumschepen vertellen oud-bemanningsleden prachtige anekdotes. Via het Timorpark, het Quelderduyn en het Rehorstpark rij je weer de polder in naar Julianadorp. Oorspronkelijk heette dit voormalige buurtschap Loopuyt. Tere ere van de geboorte van prinses Juliana in 1909 mocht Loopuyt echter herdoopt worden tot Julianadorp. De route start en eindigt bij Camping Duinzoomhoeve in Julianadorp. Deze gezellige boerencamping ligt op nog geen 100 meter van duin en strand. Ideaal dus om ’s avonds even de zon in de zee te zien zakken. Je kunt hier je tentje opslaan of caravan neerzetten, maar ook overnachten in een van de hooiberghutten en een heuse pipowagen. De camping ligt in een rustig gebied en beschikt over alle faciliteiten voor een geslaagde vakantie voor jong en oud. Tevens kun je hier fietsen huren. Je kunt vanaf deze leuke locatie ook route 185454 rijden.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Camping Duinzoomhoeve
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Camping Duinzoomhoeve
Middenvliet
1787 PN Julianadorp
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Middenvliet
1787PM Den Helder

VVV Julianadorp aan Zee

Van Foreestweg 20
1787 PS Den Helder
0223 67 46 00
Stuur een mail

den helder zuid

Waterkeringsweg
1785KP Den Helder

Bezoekerscentrum De Helderse Vallei

Jan Verfailleweg
1783BB Den Helder

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesugesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Genietmomenten

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/campings087.png

Camping Duinzoomhoeve

Camping

Op Camping Duinzoomhoeve kampeer je tussen de bollenvelden op ...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Museum Fort Kijkduin

Museum Fort Kijkduin

Museum

Fort Kijkduin werd gebouwd in 1811 in opdracht van Napoleon Bo...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 185455 | Toegevoegd op 9-3-2015 | Laatst gewijzigd op 7-11-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding