Twiske route

Fietsroute 185132

Aangeboden door:

3770 128

Omschrijving

Deze route naar het Twiske is er niet eentje zonder risico’s. Je fietst hier namelijk door een recreatiegebied dat aan alle kanten verleiding biedt. Stranden, eindeloze speelweiden en een heerlijke plas om in te zwemmen en te varen. Probeer dan nog maar eens stevig in het zadel te blijven zitten… Gelukkig biedt het Twiske ook een overweldigende en gevarieerde natuur die gedurende de 39 kilometer die er getrapt moeten, zeker de nodige afleiding biedt: oogstrelende weilanden, bloemrijke hooilanden, moeraslandjes, bosgebiedjes en brede rietkragen. Je start deze route achter het Centraal Station in Amsterdam waar je eerst een stukje gaat varen. Vanaf het Buiksloterwegveer naar Amsterdam-Noord heb je een schitterend uitzicht op filminstituut Eye en de gezellige Tolhuistuin die in september van 2014 zijn deuren opende. Aan de overzijde wordt het landschap al na een krap kwartiertje fietsen behoorlijk groen en eenmaal voorbij Landsmeer waan je je in een natuurgebied dat zijn weerga niet kent. Vanaf de dijk die het Twiske letterlijk omarmt, heb je een prima uitzicht. Het Twiske zelf is een oud veenweidegebied dat in de jaren veertig en vijftig werd drooggemalen en tot op de dag van vandaag zijn eigen (bijzonder schone!) waterhuishouding heeft. De Stootersplas in het midden ontstond toen er voor de aanleg van de Coentunnel twaalfmiljoen kubieke meter zand gewonnen moest worden.

Meer weten over de achtergrond van deze streek voordat je deze route zelf gaat verkennen?Lees dan dit artikel

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Bureau Toerisme Laag Holland

In Laag Holland liggen de rustieke dorpjes van weleer. Al fietsende vind je de Nederlandse historie terug in de prachtige rechte polderlijnen en de beschermde stads- en dorpsgezichten. Laag Holland is een nationaal landschap. De Stelling van Amsterdam en de Beemster zijn door Unesco op de Wereld erfgoed lijst geplaatst.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

5
5 (Noord-Holland, 1011AB, Amsterdam, Noord-Holland, Nederland)
5.01 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

5
Jouw startpunt
Knooppunt 5
Noord-Holland
1011AB Amsterdam
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

De Ruijterkade
1011AC Amsterdam

amsterdam centraal

Stationsplein
1012 AB Amsterdam

VVV Stationsplein / NZH Koffiehuis

Stationsbrug
1012 AB Amsterdam
0900 400 40 40
Stuur een mail

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Mooie route"

  op:

Muriel, Anders

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 185132 | Toegevoegd op 6-3-2015 | Laatst gewijzigd op 28-12-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding