Fietsen in de omgeving van Soest

Fietsroute 184727

Aangeboden door:

3242 32

Omschrijving

Deze route neemt je langs de rand van de uitgestrekte bossen op de Utrechtse Heuvelrug. Ook rijd je een stukje door Amersfoort-Zuid, een van de oudste, groenste en meest welvarende delen van de stad. De Leusderweg waar je over rijdt, is de gezelligste winkelstraat van Amersfoort-Zuid.

De Laagte van Pijnenburg
Op de Utrechtse Heuvelrug rijd je door een afwisselende omgeving vol eeuwenoude loofbossen, heideveldjes en stuifduinen. Het heuvelachtige landschap biedt je af en toe verrassende doorkijkjes. Tussen Bilthoven en Soest rij je door de Laagte van Pijnenburg, een lager gelegen deel van de Utrechtse Heuvelrug. De grond is hier vochtiger en rijker dan op de hogere delen van de heuvelrug, waardoor er een grote variëteit aan flora is ontstaan. Dieren als dassen en boommarters profiteren hiervan. Wat dit gebied extra bijzonder maakt, is de bijna on-Nederlandse stilte. Tot rust komen moet hier geen enkel probleem zijn.

Cafetaria De Spoorhut
De uitvalsbasis van deze route is Cafetaria De Spoorhut. Hier kun je heerlijk uitrusten van je tocht onder het genot van een hapje en een drankje. Ga voor een lekkere lunch, een diner of een kopje koffie met taart. Je kunt waarschijnlijk wel wat nieuwe energie gebruiken na zo’n actieve dag. Met lekker weer kun je van het zonnetje genieten op het ruime buitenterras.

Kasteeltjes en villa’s
In dit gebied zijn in de loop der eeuwen vele landgoederen aangelegd met bijbehorende kasteeltjes en villa’s. Dit heeft het toch al fraaie landschap een extra grandeur gegeven. Je komt onder meer langs Huis Ter Wege dat in 1905 in de toen populaire neo-Hollandse barokstijl werd gebouwd. Het voormalige kasteel Oud Zandbergen dateert uit 1754, maar is in 1920 uitgebreid.
Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Cafetaria De Spoorhut
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Cafetaria De Spoorhut
Soesterbergsestraat
3768 MD Soest
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Sparrenlaan
3768BG Soest

soest zuid

Eikenlaan
3768CV Soest

VVV Soest

van Weedestraat 131
3761 CD Soest
+31 (0)35 740 00 74
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesugesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Genietmomenten

Spoorhut

Cafetaria De Spoorhut

Restaurant

Cafetaria De Spoorhut ligt in het prachtige landschap van Soes...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 184727 | Toegevoegd op 27-2-2015 | Laatst gewijzigd op 9-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.000.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding