Ontdek hartje Amsterdam

Fietsroute 184456

Aangeboden door:

10313 125

Omschrijving

Wat valt toeristen zo vaak op aan Nederlanders? Juist, dat we zo graag fietsen. Zelfs een grote stad als Amsterdam kent vele kilometers fietspaden. Kom daar eens om in andere wereldsteden. Deze fietsroute neemt je mee door hartje Amsterdam. Een pareltje van een route door onze fraaie hoofdstad. Je ziet natuurlijk genoeg prachtige historische panden, zeker aan de Grachtengordel. Maar de route zal je ook verrassen door zijn groene karakter! Na je vertrek vanuit de Grachtengordel rij je al vrij snel het Vondelpark in dat aan het statige Oud Zuid grenst. Een druk, maar gezellig park dat in het midden van de negentiende eeuw nog een veenweidegebied was. In 1865 ging het eerste deel van het in Engelse landschapsstijl aangelegde park open. Al in 1893 mocht men ook door het park fietsen, zij het aanvankelijk alleen in de ochtenduren. Omdat het een particulier park was, konden fietsen zonder licht er immers niet beboet worden. Via de oever aan het Nieuwe Meer bereik je het Amsterdamse Bos. Hier vind je een mix van glooiende weiden met plukjes bomen en dichte bospercelen. De fraaie waterpartijen, brugjes en smalle slingerpaadjes hebben hier een bijzonder landschap gecreëerd waar het gemoedelijk fietsen is. Vanuit het Amsterdamse Bos rij je Het Kleine Loopveld in, een lange maar smalle parkachtige groenstrook in de wijk Buitenveldert. In het Amstelpark kom je langs de Riekermolen, een uit 1636 daterende poldermolen. Oorspronkelijk stond deze molen bij het dorp Sloten. In 1956 moest hij verdwijnen voor de vergroting van het Nieuwe Meer, waarop hij in 1961 naar zijn huidige plek verhuisde. Via de loop van de Amstel rij je de Diamantbuurt in, een wijk die rijk is aan historische gebouwen. Aan het einde van de Diamantstraat kom je onder meer langs het monumentale pand van Diamantslijperij Asscher. Hier werd aan het begin van de twintigste eeuw de Cullinan geslepen, de grootste ooit gevonden ruwe diamant. De diamanten van de Cullinan zijn daarna verwerkt in de Britse kroonjuwelen. Aan het andere uiteinde van deze straat woonde Gerard Reve in zijn jeugd. Diens boek De Avonden speelt zich in deze woning op Schilderskade 66. De route start en eindigt bij Yellow Bike in het hartje van Amsterdam. Bij Yellow Bike kun je de bekende knalgele fietsen van een degelijke Hollandse fabrikant huren. Het bedrijf beschikt ook over kinderfietsen en voor- en achterzitjes. Yellow Bike zit op slechts drie minuten lopen van het Centraal Station, wat het een ideale startlocatie maakt. Voor een compleet dagje uit kun je een arrangement boeken, waarbij je bijvoorbeeld een fietstocht combineert met een etentje (lunch of diner) en een wandeling of rondvaart. Groepen vanaf 8 personen mogen zelf een arrangement samenstellen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Yellow Bike (Nieuwezijds Kolk , 1012 PV , Amsterdam, Noord-Holland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Yellow Bike
Nieuwezijds Kolk
1012 PV Amsterdam
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Nieuwe Nieuwstraat
1012RE Amsterdam

VVV Stationsplein / NZH Koffiehuis

Stationsbrug
1012 AB Amsterdam
0900 400 40 40
Stuur een mail

amsterdam centraal

Stationsplein
1012 AB Amsterdam

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/fietsverhuur023.png

Yellow Bike

Fietsverhuur

Het koninklijke paleis op de Dam, de mooie Westertoren, de Mag...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Riekermolen Amsterdam

Riekermolen

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie
http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/fietsverhuur023.png

Yellow Bike

Fietsverhuur

Het koninklijke paleis op de Dam, de mooie Westertoren, de Mag...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 184456 | Toegevoegd op 23-2-2015 | Laatst gewijzigd op 18-10-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding