Door de groene omgeving

Fietsroute 183906

Aangeboden door:

2871 28

Omschrijving

Drenthe wemelt van de nederzettingen die ontstonden doordat arbeiders er kwamen wonen om hoogveen af te graven waarmee turf geproduceerd kon worden. De zogeheten veenkoloniën die ontstonden. Deze fietstocht neemt je mee naar het gebied in Midden-Drenthe dat op die manier werd ontgonnen. Tijdens je fietstocht kom je de uitgestrekte heidevelden van het Mantingerveld tegen, waarin een aantal kleine versnipperde stukjes bos, heide en veengebiedjes door Natuurmonumenten omgevormd werd tot wat het was: één groot natuurgebied.

 

Op het Mantingerveld tref je het Mantingerzand, een prachtige heidegebied waar op zandstuifheuvels nog kleine wolkjes stuifzand dwalen en waar de zeldzame jeneverbes nog wortel schiet. De heikikker, levendbarende hagedis, de adder, ringslang, vos en das scharrelen er allemaal lustig op los. Het ecosysteem wordt aangevuld met korstmossen, kleine wolfsklauw, klokjesgentiaan, lavendelheide en veenpluis.


Restinn Meppen vormt de uitvalsbasis voor een fietsweekend. Je kunt bij het kleinschalige vakantiepark een gezellig huisje boeken. Hier, aan de rand van het bos, krijg je al helemaal zin om de natuur te verkennen. Routes 182483 en 182484 beginnen ook bij Restinn Meppen, zodat je rechtstreeks vanaf de drempel aan een andere fietstocht kunt beginnen. 

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Restinn Meppen
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Restinn Meppen
Middendorpsstraat
7855 PR Meppen
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Mepperstraat
7855TA Coevorden

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende mooie plekjes die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Genietmomenten

Restinn Meppen

Restinn Meppen

Hotel

Een Restinn is de ideale accommodatie voor de rust-, ruimte- e...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 183906 | Toegevoegd op 13-2-2015 | Laatst gewijzigd op 5-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.000.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding