Droge en natte gebieden in de Loonse en Drunense duinen

Fietsroute 183725

Aangeboden door:

5421 124

Omschrijving

Deze route neemt je mee door de uitgestrekte natuur van Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen. Je fietst door loof- en naaldbossen en af en toe fiets je langs kleine weitjes vol bloemen. Ook fiets je een stukje door de gezellige Brabantse stad Vught. Je bereikt de stad ongeveer op de helft van de route. Een goed moment om even een pauze in te lassen in het centrum van Vught.


Oude Brabantse landgoederen
De Loonse en Drunense duinen bestaan niet alleen uit droge gebieden met zand en bossen. Zo fiets je bijvoorbeeld ook door De Brand, een veenlandschap dat rond 1300 helemaal is afgegraven. Nu liggen er eeuwenoude bossen en weilanden met een natte ondergrond. Even verderop kom je door de bossen bij de recreatieplas de IJzeren Man en de natuur rondom de landgoederen Sparrendaal, Wargashuyse en Jagershagen. De typische stijl van deze landgoederen komt terug in de statige lanen die hier liggen.


De Drie Linden
Herberg De Drie Linden bij Natuurpoort De Drie Linden is het start- en eindpunt van deze route. De herberg ligt bij het plaatsje Giersbergen in een oude boerderij. Plof hier neer voor een lekker drankje of een maaltijd. Na al dat fietsen kun je waarschijnlijk wel een dorstlesser gebruiken.


Verrassend Vught
Vught is een goede plek voor een kleine tussenstop om de benen even te strekken. Je bereikt de stad na ongeveer 15 kilometer fietsen. De stad werd in de 2e eeuw gebouwd op een voormalig moerasgebied. De geschiedenis van Vught is dus lang en dan met name de kerkelijke geschiedenis. Zo vind je vele historische kerken in de stad en er zijn zelfs restanten van romaanse en preromaanse kerken ontdekt tijdens de restauratie van de Hervormde Kerk in Vught. Naast historische bouwwerken vind je ook veel gezellige terrasjes in het centrum van Vught. Perfect om op uit te rusten en even iets te drinken op een warme dag.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Brabantse Natuurpoorten

Brabantse Natuurpoorten zijn dé startpunten voor een fiets- of wandeltocht door de Brabantse natuur. Natuurpoorten zijn gelegen aan prachtige natuurgebieden. Er is altijd een horecapunt, leuke fiets- en wandelroutes, voldoende parkeergelegenheid en informatie over de natuur en de routes.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Natuurpoort de Drie Linden (Giersbergen, 5151 RG, Drunen, Noord-Brabant, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Natuurpoort de Drie Linden
Giersbergen
5151 RG Drunen
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Giersbergen
5151RG Heusden

VVV Helvoirt, Guldenberg Hotel & Brasserie

Oude Bossche Baan
5268LH Haaren
0411 64 24 24
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/fietscafes366.png

Herberg De Drie Linden

Fietscafe

Herberg De Drie Linden ligt op een ideale locatie. Het is geve...

Meer informatie
http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/fietscafes366.png

Natuurpoort de Drie Linden

Natuurpoort

De Brabantse Natuurpoorten zijn ideale startpunten voor een fi...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Ronald

op:

Jos

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 183725 | Toegevoegd op 9-2-2015 | Laatst gewijzigd op 8-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding