Rondje Huizen en omstreken

Fietsroute 182860

Aangeboden door:

10191 173

Omschrijving

Deze route neemt je mee door de natuur- en waterrijke omgeving van Huizen. Je rijdt onder meer langs de kust van het IJmeer en Gooimeer. Neem gerust de tijd om op een bankje een picknick te nemen en te genieten van de vergezichten over het water. Ook fiets je door Blaricum, Laren en Naarden: aan prachtige monumentale panden geen gebrek in deze mooie plaatsjes. Tijd genoeg en zin om wat cultuur op te snuiven? Bezoek dan bijvoorbeeld het bekende Singer Museum in Laren dat op je route ligt. Vanuit Laren fiets je de uitgestrekte en glooiende Westerheide en Bussumerheide op. In het zuidelijke deel van de Bussumerheide zie je de heidevennen die vroeger werden gebruikt om de schaapskudden te wassen. Via Natuurbrug Zanderij Crailo, met 800 meter lengte en 50 meter breedte het grootste ecoduct ter wereld, rij je het Spanderwoud binnen, een voormalige buitenplaats. Het Spanderwoud was oorspronkelijk een productiebos van loof- en naaldbomen, tegenwoordig tref je er een mengelmoes van tuinstijlen aan. Het is hier heerlijk fietsen door het ruisende groen. Even later verruil je de bossen voor een heel ander landschap: het gebied tussen de Ankeveense Plassen en het Naardermeer. Je ziet hier rietlanden, moerasbossen en natuurlijk veel waterloopjes en plassen. Het Naardermeer is nog een van de weinige natuurlijke meren in Nederland. Tussen 1623 en 1629 werd het meer drooggelegd, maar binnen korte tijd weer onder water gezet om Amsterdam tegen oprukkende Spaanse troepen te beschermen. Aan het einde van de negentiende eeuw volgde nog een mislukte drooglegging, in 1905 was het meer de eerste aankoop van Natuurmonumenten. Aan de rand van het meer kom je langs molen De Onrust, een uit 1809 stammende poldermolen. De molen wordt door Natuurmonumenten nog steeds gebruikt om het waterpeil van het meer te reguleren. In Naarden kom je door de unieke stervormige vesting. Plan lekker veel tijd in voor je route, want Naarden is een van de best bewaarde vestingsteden van Europa. De vesting heeft zes bastions, een dubbele omwalling en dubbele grachtengordel. De vesting biedt ook onderdak aan het Nederlands Vestingmuseum in het bastion Turfpoort. Hier zie je hoe een vesting er tijdens het gebruik uitzag, ook kun je een collectie voorwerpen uit de periode van 1350 tot 1945 bekijken.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

77
77 (Havenstraat, 1271AD, Huizen, Noord-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

77
Jouw startpunt
Knooppunt 77
Havenstraat
1271AD Huizen
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

IJsselmeerstraat
1271GA Huizen

Richard Fokker Tweewielers

Brink 23
1354 HL Almere
+31 (0)365 40 50 62
Stuur een mail

Bezoekerscentrum Stadslandgoed De Kemphaan

Kemphaanpad
1358AB Almere

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Singer Museum

Singer Museum

Museum
Naarden-Vesting 2018

Nederlands Vestingmuseum

Museum

Het museum heeft een openluchtdeel en ondergronds deel. Het op...

Meer informatie
Meermolen-De Onrust-Muiderberg

Meermolen/Onrust

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie
Geen foto van Huizer Klederdrachtmuseum

Huizer Klederdrachtmuseum

Museum

Het museum is sinds 1995 gevestigd in het zogenaamse Schouten-...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Heerlijk door de dorpjes van het Gooi"

 geplaatst op:

Prachtige route, echt een ontdekking. Veel verborgen fietspaden. Beste tot nu toe.

"Parels ontdekken in het Gooi"

 geplaatst op:

Al zou je het op het eerste oog niet zeggen: ‘Het Gooi houdt mooie natuurparels verborgen.’ Deze route voert je dwars door de natuur en weg van de bebouwing. Langs het IJsselmeer, het Naardermeer en over de Larense heide. Schoonheid in optima forma, al moet je er op mooie dagen rekening mee houden dat dit genot deelt met velen.

"Mooie rit en bovenal afwisselend"

 geplaatst op:

Gefietst met behulp van navigatie van mobiel. Soms was mijn gids even de knooppunten kwijt. Dus even alert blijven.

"Afwisselde route"

 geplaatst op:

Route door prachtig bos, heide en natte gebieden met mooie uitzichten over het Eimeer

Piet, Zuid-Holland

op:

"Afwisselend"

 geplaatst op:

Echt een mooie rit Bij carpoool huizen startpunt 1 begonnen Gelijk langs zeer mooie villawijken gefietst en bos water alles zit i deze tocht super afwisselend....o en deze app is super trouwens

"Je moet wel op de borden blijven letten want meneer praat niet de hele tijd maar een hele gevarieerde route. Wel 50 km gefietst ipv 47 en volgens mij niet fout gegaan. Aanrader"

  op:

Inge, Anders

op:

"Waardeloze app"

 geplaatst op:

De app stuurt je van hot naar her. Geen goede ervaring.

"prachtige route, zeer afwisselend."

 geplaatst op:

WIj zijn gestart bij Fletcher Hotel Huizen waar je (bij overnachting) ook E-fietsen kan huren. Deze fietsroute is erg mooi en afwisselend, door heide, oude bossen en langs water, langs prachtige villa's, boerderijen en een mooie nieuwbouwwijk. Regelmatig is onderweg de mogelijkheid een drankje te doen in een restaurant. Ook kom je langs enkele mooie bezienswaardigheden van de Hollandse waterlinie. En ook het vestingstadje Naarden is uniek te noemen, daar is ook het vestingmuseum gevestigd.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 182860 | Toegevoegd op 20-1-2015 | Laatst gewijzigd op 1-4-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding