Door de duinen langs Haarlem

Fietsroute 182281

Aangeboden door:

6351 131

Omschrijving

Het Nederlandse duingebied is onovertroffen. Achter de brede zandstranden van de Hollandse kust heeft zich een uniek landschap ontwikkeld. Deze route neemt je mee door Nationaal Park Zuid-Kennemerland, een schitterend landschap dat bestaat uit verschillende duin- en bosgebieden. In de luwte van de duinen is het heerlijk fietsen. Op de achtergrond klinkt de branding, je hebt alle tijd om vanaf de duintoppen te genieten van het weidse uitzicht over de zee. Even pootje baden of een picknickje aan het strand nemen, is natuurlijk een must. Na het opstappen, rij je meteen westwaarts. Je fietst de Kennemerduinen in, het grootste deelgebied binnen het nationale park. Hier brengt de wind het zand in beweging en stuiven de duinen. Toch zie je her en der ook verschillende soorten aangeplante dennen. De menselijke invloed is ook zichtbaar als je langs het Vogelmeer rijdt, een van de gegraven meren. Aan de oostkant van het duingebied rij je vooral door naaldbossen. Het is ongelooflijk hoe rustig dit gebied is, terwijl Haarlem op een steenworp afstand ligt. Ook rij je langs het park dat is aangelegd rondom de Brouwerskolk. Uit deze kolk werd in de zeventiende eeuw zuiver water gehaald voor het brouwen van Haarlems bier. De route start en eindigt bij Bartje Bloemendaal, een dagelijks geopende horecagelegenheid aan de rand van de Kennemerduinen. Je kunt hier terecht voor wat drinken en een hapje of gebakje. Bartje Bloemendaal beschikt over een ruim en gezellig terras waar je heerlijk je benen kunt strekken. In het à la carte restaurant heb je een ruime culinaire keuze. Als aanvulling op de menukaart is er een maandmenu, ook worden er dagspecialiteiten geserveerd. Vanuit Bartje Bloemendaal kun je ook route 182282 rijden.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Bartje Bloemendaal
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Bartje Bloemendaal
Brederodelaan
2061JS Bloemendaal
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Bergweg
2061DJ Bloemendaal

santpoort zuid

Van Dalenlaan
2082VR Velsen

VVV Haarlem

Lepelstraat
2011HM Haarlem
023 531 73 25
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesugesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Genietmomenten

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/restaurants320.png

Bartje Bloemendaal

Restaurant

De grillige duinen van Nationaal Park Zuid Kennemerland zijn m...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Duincentrum De Zandwaaier

Duincentrum De Zandwaaier

Museum

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 182281 | Toegevoegd op 5-1-2015 | Laatst gewijzigd op 8-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding