Het authentieke Almelo

Fietsroute 181757

Aangeboden door:

4296 50

Omschrijving

Almelo is de stad met het wapen dat ‘de drie drupkes’ wordt genoemd. De geschiedenis van de stad begint met Huis Almelo, dat dateert uit 1236. In de zeventiende en achttiende eeuw werd de huisweverij steeds belangrijker en de uitvinding van de stoommachine werkte fabrieksmatige productie in de hand. De textielindustrie kreeg ook nog een extra impuls met de aanleg van het Overijssels Kanaal en de aanleg van een spoorlijn van Almelo naar Salzbergen. Rond 1900 waren er veel rijke families in de regio, die er schitterende huizen en villa’s bouwden in verschillende klassieke stijlen: Jugendstil, expressionisme en neorenaissance. De Bellinckhof is er daar één van. Het neoclassistische huis werd gebouwd in opdracht van een textielfabrikant. Om het landhuis ligt een geometrische tuin met rozenperken. Verder van het huis werden de natuurlijke elementen gerespecteerd. Slingerende paden, boomgroepen en waterpartijen vormen daar de hoogtepunten. Bij Saasveld staat de Soaseler Möl. Deze grondzeiler dateert uit 1870 en deed dienst als korenmolen. De molen werd gebouwd in opdracht van Augustinus Bootsveld, wiens vorige molen tijdens een storm was verwoest. Dit rijksmonument heeft een spanwijdte van maar liefst 22 meter, maar wordt helaas niet meer in bedrijf gesteld. De route begint en eindigt bij Hotel Jachtlust. We raden je aan om in het hotel te overnachten, zodat je ook fietstocht 181756 kunt ontdekken. Met een overnachting op deze sfeervolle locatie ben je verzekerd van een ontspannen verblijf en blijf je genieten van de schitterende Achterhoekse omgeving.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Weerselosestraat, 7626 LJ, Hertme, Overijssel, Nederland
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Hertme
Weerselosestraat
7626 LJ Hertme
Plan route naar startpunt

STICHTING BELEEF BOEIEND BORNE

Ennekerdijk 11
7622 ED Borne
+31 (0)6 48 45 93 11
Stuur een mail

Parkeerplaats

Dunantstraat
7622LZ Borne

Treinstation Borne

Parallelweg 1
7622 NB Borne

Erve Groot Buren

Bornsestraat 7
7495VL Ambt Delden
074 - 266 20 49
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van De Soaseler Möl

De Soaseler Möl

Windmolen

De Soaseler Möl werd in 1870 gebouwd als vervanging van een ee...

Meer informatie
Geen foto van De Bellinckhof

De Bellinckhof

Kasteel

Zelfstandig versterkt bouwwerk uit de middeleeuwen dat in die ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Alweer Almelo???"

 geplaatst op:

Leuke afwisselende route, langs prachtige uitgestrekte velden maar ook dwars door Almelo. Als je denkt Almelo allang achter je te hebben gelaten fiets je opeens toch weer door een buitenwijk ervan. Joekels van huizen daar! Het enige minpunt dat ik ervaren heb is het regelmatig ontbreken van knooppunt bordjes. Met behulp van de app kom je daar wel uit, maar storend is die onderbreking wel.

"Verrassend authentiek Almelo"

 geplaatst op:

Verrassende route waarbij je telkens vanuit het groene buitengebied terug komt bebouwing en denkt... hù... is dit toch weer Almelo? Advies: poort in begraafplaats in Almelo zit op slot. Fiets vanaf die poort weer terug (begraafplaats is zeker moeite waard) ga 2x rechts richting crematorium, houd rechts aan langs het landhek, einde pad linksaf (langs Bellinckhof) 3x 1e weg rechtsaf, 2x onder fietstunnel door.... en dan terug op de route met brug over kanaal.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 181757 | Toegevoegd op 15-12-2014 | Laatst gewijzigd op 24-10-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding