Natuur en stad, in Lelystad

Fietsroute 181654

Aangeboden door:

1023 14

Omschrijving

Toen de Zuiderzee werd drooggelegd, kreeg Nederland er een extra provincie bij die ongeveer vijf meter onder de zeespiegel ligt: Flevoland. De provincie wordt vooral gekenmerkt door grote open ruimtes en een strakke indeling, waardoor de jongste provincie van Nederland “moderner” aandoet dan de andere provincies. Flevoland bestaat uit twee delen, de Noordoostpolder en het grootste kunstmatige eiland ter wereld, de Flevopolder. De hoofdstad van Flevoland is natuurlijk Lelystad. De eerste bewoners kwamen hier rond 1967 en in 1980 werd Lelystad officieel een gemeente. Lelystad is vernoemd naar Cornelis Lely, de geestelijk vader van de Zuiderzeewerken. In de jaren ‘80 had Lelystad te kampen met een flinke leegloop toen Almere werd gebouwd, wat gunstiger lag ten opzichte van Amsterdam en het Gooi. Een periode van leegstand en verpaupering volgde, tot in de jaren ‘90 het roer om ging. De stad is de laatste jaren weer aan het groeien en flink aan het uitbreiden met nieuwbouw. Lelystad kent een aantal schitterende bezienswaardigheden zoals een replica van het VOC-schip Batavia, Batavia Stad, Batavia haven, luchtvaartcentrum Aviodrome, Natuurpark Lelystad en de zuil van Lely. Het zuidelijk gelegen Hollandse Hout is ondanks het feit dat het een jong bos is, heerlijk om doorheen te fietsen. Zo wisselen natuur en bebouwde kom zich aangenaam af tijdens deze fietstocht!

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats (Museumweg, 8242PW, Lelystad, Flevoland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats
Museumweg
8242PW Lelystad
Plan route naar startpunt

VVV Lelystad in Batavia Stad Fashion Outlet

Bataviaweg
8242PP Lelystad
0320 29 29 00
Stuur een mail

lelystad centrum

Stationsplein
8232DL Lelystad

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 181654 | Toegevoegd op 9-12-2014 | Laatst gewijzigd op 11-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding