Genieten van water en de natuur in Flevoland

Fietsroute 181626

Aangeboden door:

4943 21

Omschrijving

Neem eens de tijd om Flevoland te verkennen met de fiets. Op deze fietstocht fiets je via Dronten naar Biddinghuizen en weer terug in oostelijk Flevoland. De tocht leidt je over de derde polder die werd drooggelegd in de provincie.

De Randmeren
Je fietst ook door de Randmerenzone, een lang uitgestrekt gebied aan de oostkant van Flevoland. Rondom de Randmeren, waaronder het Drontermeer, vind je allerlei recreatie- en watersportvoorzieningen. In deze omgeving is dus genoeg te zien en te doen en het is er wat levendiger dan op de rest van de route. Rust vind je in de prachtige natuur in de omgeving. Je fietst door jonge polderbossen, zoals het Bremerbergbos, met torenhoge populieren. Dit gebied is het leefgebied van allerlei dieren zoals reeën, vossen en dassen.

Camping en Horecacentrum ‘t Wisentbos
Het start- en eindpunt van de route is Camping en Horecacentrum ’t Wisentbos. Blijf hier gezellig slapen als je trek hebt in meer dan één fietsroute. Dan kun je er een leuk weekendje weg in Flevoland van maken. Deze camping is een prima locatie voor een verblijf met het hele gezin. Kinderen kunnen hun energie kwijt in de speeltuin en in het hoogseizoen zorgt het animatieteam voor vermaak. Vanuit de camping kun je ook route 181628 lopen om de omgeving verder te verkennen.

Dronten
Dronten is de uitvalsbasis van deze route. Deze stad stamt uit de jaren '60 van de vorige eeuw en daarmee is het een relatief jonge stad. Bij de bouw van de stad werden verschillende vliegtuigwrakken gevonden uit de Tweede Wereldoorlog. Om deze slachtoffers te herdenken werd het Vliegersmonument neergezet in Dronten. Deze stad is genoemd naar de polder Dronthen, een polder die bij Kampen ontstond door land dat aanslibde.

Deze route is één van de 31 geselecteerde routes voor de Meimaand Fietsmaand 2016. De Meimaand Fietsmaand is al jarenlang een groot evenement voor recreatieve fietsers. Route.nl voorziet fietsliefhebbers ieder jaar weer in de maand mei van mooie fietsroutes in samenwerking met VVV en partners. Benieuwd naar het ontstaan van deze maand voor fietsliefhebbers?Lees dan dit artikel

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Kingpolis

Met de fietsverzekeringen van Kingpolis is je fiets altijd goed verzekerd tegen schade en diefstal. Van stadsfietsen tot e-bikes en bakfietsen. Dan kun je dus met een gerust hart eropuit gaan met je stalen ros. De fietsverzekeringen van Kingpolis zijn zowel in 2016 als in 2018 als beste uit de test gekomen bij de Consumentenbond.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Camping 't Wisentbos (De West , 8251 ST, Dronten, Flevoland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Camping 't Wisentbos
De West
8251 ST Dronten
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Ankerplaats
8251SL Dronten

VVV Dronten in de bibliotheek

Aakstraat
8251QQ Dronten
0321 31 38 02
Stuur een mail

Ontmoetingsplek Kruizemunt

Kruizemunt 76
8252BN Dronten
0800 - 0830
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

moelies

Moellies

Fietscafe

Moellies is een gezellige horecagelegenheid in het centrum van...

Meer informatie
Camping 't Wisentbos

Camping 't Wisentbos

Camping

Heb je zin in een heerlijke vakantie of een weekendje weg? Res...

Meer informatie
Restaurant at Sea

Restaurant At Sea

Restaurant

Bij At Sea kun je terecht voor een kop koffie, een borrel, een...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 181626 | Toegevoegd op 8-12-2014 | Laatst gewijzigd op 19-11-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding