Fietsen door en om het mooie Ham

Fietsroute 181623

Aangeboden door:

1531 4

Omschrijving

Deze route neemt je mee naar het landelijke en bosrijke gebied rondom Ham, een stadje in Belgisch Limburg. De eerste kilometers rij je langs het kanaal Dessel-Kwaadmechelen, een van de zeven Kempische Kanalen. Het is een ideaal pad om warm te draaien en het hoofd leeg te maken. Wanneer je het plaatsje Olmen uitrijdt, kom je al snel in de Gerheserbossen. De geschiedenis van dit bos gaat zo’n 10.000 jaar terug. Je ziet vooral zandgronden en met dennenbossen begroeide duinen. Wie goed kijkt, ontdekt ook oude restanten van heide en ven. Deze waardevolle plekjes, die met elkaar verbonden worden door lichtrijke dreven, zorgen dat zeldzame dieren als de boskrekel en nachtzwaluw zich hier thuis voelen. De route leidt je ook door Beringen-Mijn. Deze wijk ontstond aan het begin van de twintigste eeuw rond de steenkoolmijn van Beringen, een mijn waar in de hoogtijdagen zo’n 6000 mensen werkten. De mijn sloot in 1989, de enorme gebouwen en terrils bleven staan en kregen een museale of culturele functie. Op het mijnterrein vind je onder meer het Vlaams Mijnmuseum, het grootste industrieel erfgoed van Vlaanderen en tevens de grootste bewaarde mijnsite in Europa. Bij het Albertkanaal buig je af, terug richting Ham. De route start en eindigt in Gemeente Ham. Je treft hier een aantal bijzondere monumenten, zoals de zeventiende-eeuwse pastorie van Oostham. De kerk van Oostham heeft zelfs de oudste kerktoren (uit de tiende eeuw) van de Benelux. Na je mooie tocht vind je in Ham voldoende gelegenheden voor een lunch, diner of gewoon een drankje en een verse Limburgse vlaai. Ook route 181622 start vanuit Ham.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Gemeente Ham (Kwaadmechelen, Limburg, België)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Gemeente Ham
Kwaadmechelen
Plan route naar startpunt

Dorpsstraat
3945 Ham

Natuurpunthuis De Rammelaars

Bremstraat
3945 Ham

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/afstappers010.png

Gemeente Ham

Bezoekerscentrum

Ham is een landelijke gemeente in de Limburgse Kempen. Ze leen...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 181623 | Toegevoegd op 8-12-2014 | Laatst gewijzigd op 28-12-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding