Beesel, het groenste dorp van Nederland

Fietsroute 181586

Aangeboden door:

2907 61

Omschrijving

In september 2014 werd de gemeente Beesel tot Groenste Dorp van Nederland gekozen. De jury roemde Beesel als dorp met een uitzonderlijk fraai landschap. Het buitengebied bevat veel zeldzame natuur. Een dicht netwerk van recreatieve paden maakt van de gemeente een groene parel. Beesel is dan ook ideaal om te wandelen en te fietsen. Wandelroutes, fietspaden, ruiterpaden en nordic walking routes kennen geen belemmeringen. Ook het buitenland, met onder meer het Brachterwald en het stadje Brüggen is comfortabel dichtbij. Karakteristiek dorp Beesel De gemeente Beesel kenmerkt zich door de Limburgse gemoedelijkheid. Het dorp Beesel is een karakteristiek dorp met monumentale panden en een gezellig marktplein, met rondom een aantal horecagelegenheden. Je proeft in dit dorp de gastvrijheid van de bevolking. Bovendien kun je genieten van de schoonheid van de lokale keramiek. Gevarieerd aanbod in Reuver en Offenbeek Het mooie landschap tussen de verschillende kernen met haar vele kapellen, kruisen en andere pittoreske monumenten nodigt uit om te genieten. De verschillende landschappen zoals Meerlebroek en Beesels broek en de kleine buurtschappen als Ronckenstein en Rijkel zullen je verrassen. Tips voor onderweg Wijnleerpad Hoeve Roozendael (tussen 3 en 6) Goede wijn komt alleen uit Frankrijk? Op landgoed Roozendael in Reuver kun jij je van het tegendeel laten overtuigen! In het Midden-Limburgse terrassenlandschap wordt sinds 2001 een wijngaard geëxploiteerd. Wandel eens over het 300 meter lange wijnleerpad en kom meer te weten over de druiventeelt en het wijnmaken. Houd je smartphone in de aanslag, want via de QR-code op de informatiepanelen worden nog meer wijngeheimen onthuld. Proost! Brachter Wald (tussen 98 en 97) Deze groene grensovergang vormt een ideaal uitgangspunt voor een wandeling of fietstocht door onder meer Meerlebroek of Brachter Wald. De afgelopen decennia heeft zich op de zeer voedselarme en droge zandgronden een uniek heidelandschap ontwikkeld. In het gebied vind je uiterst zeldzame bedreigde planten en dieren. Ook vind je er veel groot wild. Doordat het Brachter Wald is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, kun je hier heerlijk ontspannen wandelen en fietsen. Er zijn in het natuurgebied verschillende wandel-, fiets- en nordic walking routes uitgezet. Meer informatie vind je www.vvvbeesel.nl

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Hart van Limburg

Afwisselende natuurgebieden, rijke cultuur, gezellige stadjes aan het water, je vindt het allemaal in Midden-Limburg. Een verfrissend stukje Nederland in de buurt van de Duitse en Belgische grens dat ligt te wachten om ontdekt te worden door jou.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

VVV Beesel-Reuver (Raadhuisplein, 5953AL, Beesel, Limburg, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
VVV Beesel-Reuver
Raadhuisplein
5953AL Beesel
Plan route naar startpunt

Watertap: gratis water voor onderweg

Pastoor Vranckenlaan 20a
5953CP Reuver

reuver

Wilhelminalaan
5953DV Beesel

Veerdienst Kessel-Beesel

Parkeerplaats Markt Beesel

Markt
5954 BH Beesel

Naturschutzgebiet Brachter Wald

Keulseweg
41379 Brüggen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Historisch Cultuurdorp Beesel

Historisch Cultuurdorp Beesel

Historische cultuurdorp

Beesel is een karakteristiek kerkdorp met monumentale panden, ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Rolf, Anders

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 181586 | Toegevoegd op 5-12-2014 | Laatst gewijzigd op 22-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding