Van Vessem naar de Malpie

Fietsroute 181582

Aangeboden door:

2983 58

Omschrijving

.Verken het Brabantse landschap en doorkruis pittoreske dorpjes om bij natuurgebied De Malpie je groene hart te laten spreken. De gevarieerde heidevelden van De Malpie worden gesierd door talloze vennen met verschillende dieptes en groottes. Planten als ronde zonnedauw, klokjesgentiaan, tormentil en duivelsnaaigaren groeien tussen dop- en struikheide, maar ook op de vennen zie je begroeiing in de vorm van onder meer waterlobelia en drijvende egelskop.

 

Door de diversiteit in planten, paddenstoelen en bodemsoorten fladderen en vliegen er veel vlinders en libellen langs de oevers en over de hei, maar ook reptielen zoals ringslangen hebben het hier goed naar hun zin. De insecten trekken spinnen, maar ook vogels aan, die het heerlijk broeden vinden in het rustige gebied. Ook populaties van zoogdieren zoals konijnen, vossen en vleermuizen gedijen hier goed. Wil je meer informatie over de regio, stap dan bij VVV Eersel even van de fiets om daar meer informatie op te halen. Je kunt er natuurlijk ook een leuk aandenken aan je fietstocht kopen.


Wanneer je terugkomt bij het startpunt van de fietstocht, Herberg Brouwerij De Gouden Leeuw Vessem, strijk hier dan neer om de dag gezellig af te sluiten. Dompel je met een net gebrouwen pilsje onder in de Brabantse gemoedelijkheid. Je kunt bij de herberg ook een overnachting boeken, zodat je de volgende dag nog een dagje van de Brabantse hartelijkheid kunt genieten.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

De Gouden Leeuw Vessem (Jan Smuldersstraat, 5512 AZ, Vessem, Noord-Brabant, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
De Gouden Leeuw Vessem
Jan Smuldersstraat
5512 AZ Vessem
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Leeuwerik
5512AJ Eersel

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/fietscafes195.png

De Gouden Leeuw Vessem

Fietscafe

De Gouden Leeuw Vessem is al sinds 1853 een vertrouwd rustpunt...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"mooie route"

 geplaatst op:

mooie route, alleen op tweede gedeelte veel landbouw, weinig natuur Er zijn veel routenummers tussen gekomen de juiste nummers zijn: 52-35-38-62-88-86-60-61-07-69-03-01-93-02-32-31-34-04-05-85-68-06-10-85-84-83-82-52.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 181582 | Toegevoegd op 5-12-2014 | Laatst gewijzigd op 28-8-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding