Machtig mooi Westfriesland

Fietsroute 181561

Aangeboden door:

9543 55

Omschrijving

Het gebied dat wordt omsloten door de Westfriese Omringdijk, de enige monumentale dijk ter wereld, heeft een agrarisch karakter en lange lintdorpen. Een heerlijke omgeving om te fietsen. In het altijd afwisselende landschap geniet je van tulpenvelden, schapenweiden, molens, vogels en authentieke stolpboerderijen. Bovenop de dijk, langs het IJsselmeer, wordt een vergezicht geboden tot zover de horizon reikt. Bewonder de watersporters op hun zeiljachten, hun surfplanken of kiteboards. De kans is groot dat er precies op dat moment een driemaster van de bruine vloot onder vol zeil de oversteek maakt, een majestueus gezicht. VVV Enkhuizen e.o. heeft gedetailleerde omgevingskaarten in haar assortiment. Ga het avontuur aan en neem eens een zijweggetje. Ontdek de vele verscholen particuliere minimusea en winkeltjes. Diverse boerderijen hebben een verkoopstalletje aan de weg. Geniet van de met liefde geteelde streekproducten, vers van het land! Het uitgebreide netwerk van knooppunten zorgt ervoor dat je niet verdwaalt. Westfriesland is een prima uitvalsbasis voor een meerdaagse trip. Een luxe hotelovernachting in de stad, een knusse kamer bij een particuliere Bed & Breakfast of een schattig huisje langs de dijk, overal wacht je een warm welkom. Kom, proef,ontdek, slaap, geniet van de kalme unieke Westfriese sfeer. Westfriesland, een uniek stukje Noord-Holland.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

VVV Enkhuizen e.o. (Stationsplein, 1601EM, Enkhuizen, Noord-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
VVV Enkhuizen e.o.
Stationsplein
1601EM Enkhuizen
Plan route naar startpunt

enkhuizen

Deense Ossenmarkt
1601EN Enkhuizen

Parkeerplaats centrum

Deense Ossenmarkt
1601EN Enkhuizen

Oplaadpunt

Zuiderspui
1601GH Enkhuizen

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 181561 | Toegevoegd op 4-12-2014 | Laatst gewijzigd op 27-6-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding