Via Eersel naar Dommelen

Fietsroute 181398

Aangeboden door:

5017 107

Omschrijving

Deze route neemt je mee door de Brabantse Kempen ten westen van Eindhoven. Je maakt een grote ronde waarbij je plaatsjes als Eersel, Bergeijk en Loveren aandoet. Je fietst door uitgestrekte bossen en heidevelden, maar ook door agrarische gebieden waar akker- en graslanden en authentieke Kempische langgevelboerderijen het beeld bepalen. Ten zuiden van het kerkdorpje Knegsel rij je door een bosgebied waar het eeuwenoude kleinschalige netwerk van landweggetjes en paden nog intact is. Tussen Waalre en Dommelen rij je door de dalen van de Dommel en de Keersop, een vertakking van de Dommel. In dit redelijk ongeschonden beeklandschap zie je houtwallen, heideveldjes en poelen. Door de kronkelende bedding varieert de stroomsnelheid in deze beken, wat goed is voor de natuurlijke variatie. In dit gebied leven de ijsvogel en geelgors, in het voorjaar hoor je de kikkers kwaken. Langs de beek tref je hooilanden met orchideeën aan. Net onder Veldhoven fiets je door het Grootgoor, een langgerekt moerasbos in het beekdal van het riviertje de Run. Het is een van de weinige gebieden in Nederland met een vrijwel natuurlijke begroeiing. Het Grootgoor is een ideaal leefgebied voor reeën, omdat ze hier voldoende rust en een rijke onderbegroeiing vinden. In dit vochtige bos met zijn vele dode bomen wemelt het van de insecten die op hun beurt weer vogels aantrekken, zoals de wielewaal en de zeldzame houtsnip. In Bergeijk kom je langs de naamloze standerdmolen. Al in de veertiende eeuw stond op deze plaats een molen, het huidige exemplaar stamt uit de achttiende eeuw. In 2005 werd de molen tijdens een restauratie teruggebracht naar de staat van 1930. Dankzij vrijwilligers wordt er op gezette tijden nog koren gemalen. In het gave interieur zijn nog inscripties uit vroeger tijden te zien. De route start en eindigt bij Cafetaria ’t Reintje in Duizel, een dorpje vlakbij Eersel. Je kunt hier terecht voor een snelle, maar smaakvolle hap. In de gezellig ingerichte restaria tref je een uitgebreide kaart voor een flinke lunch of avondmaaltijd. Kinderen kunnen er heerlijk spelen in de speelhoek. Groepen vanaf 10 personen kunnen bij ’t Reintje een picknick bestellen, deze wordt binnen een straal van 10 kilometer van Duizel geleverd.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Cafetaria ’t Reintje (Wolverstraat, 5525 AS, Eersel, Noord-Brabant, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Cafetaria ’t Reintje
Wolverstraat
5525 AS Eersel
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Meerstraat
5525AN Eersel

Oplaadpunt

Dijk
5521AX Eersel

Natuurpoort Terspegelt

Postelseweg 88
5521RD Eersel
+31 (0)497 75 03 37
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/restaurants317.png

Cafetaria ’t Reintje

Restaurant

In onze cafetaria bieden wij zelf voorgebakken frites, lekkere...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Bergeijk

Bergeijk

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Een route met veel mooie huizen maar langs drukke wegen."

 geplaatst op:

Wij vonden deze route wat minder omdat deze relatief eentonig is en veel langs rijkswegen en drukke binnenwegen gaat. Helaas bijna geen bankjes langs de route.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 181398 | Toegevoegd op 28-11-2014 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding