Bredene langs de kust

Fietsroute 181391

Aangeboden door:

1266 10

Omschrijving

Maak kennis met de fraaie kust en de achterliggende Poldervlakte in West-Vlaanderen. De route neemt je vanuit het kustplaatsje Bredene mee door lange aangesloten duinzones. Het is heerlijk om in deze groene omgeving kilometers te maken. Net onder Bredene heb je schitterende vergezichten over de Noordzee. Aan de andere kant van de haven zie je Oostende liggen. In de Poldervlakte, zoals het gebied tot vijftien kilometer achter de Belgische kust ook wel genoemd wordt, kom je door oude pittoreske polderdorpjes als Klemskerke en Houtave. Het landschap is hier vlak en dooraderd met een netwerk van grachten om het land te draineren. Onder Blankenberge rij je door de Uitkerkse Polders, het grootste natuurgebied van West-Vlaanderen. De grond bestaat hier uit een mengeling van laaggelegen zilte graslanden en hoger gelegen vette graslanden: de ingrediënten voor een uniek ecosysteem met bijzondere planten en dieren. Fietsend tussen de weilanden zie je drinkpoelen en fraaie rietkragen langs de grachten. In de weilanden zie je in de lente honderden baltsende weidevogels als de grutto, kievit en kluut. Je komt ook door De Haan, het kustplaatsje dat vooral bekend staat om de vele mooie villa’s uit de periode van de Belle Epoque. De Haan is van oudsher een echte toeristenstad. Vanwege de gunstige ligging aan de kust worden hier jaarlijks duizenden toeristen verleid om zon, zee en strand op te zoeken. Er vinden grote evenementen plaats, zoals zeewijding in Wenduine, de Dag van de Toerist, de Reuzenfeesten en de Vosseslagfeesten.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Duinenstraat, 8450, Bredene, West-Vlaanderen, België
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt
Duinenstraat
8450 Bredene
Plan route naar startpunt

Stationsplein
8400 Oostende

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Vuurtoren Lange Nelle-Oostende

Vuurtoren Lange Nelle

Vuurtoren

De Lange Nelle in Oostende is een van de vier nog werkende vuu...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 181391 | Toegevoegd op 28-11-2014 | Laatst gewijzigd op 5-12-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding