Bree, de Parel der Kempen

Fietsroute 181367

Aangeboden door:

5736 42

Omschrijving

De Limburgse Kempen is een ideaal gebied voor een ontspannen fietstocht. Even onthaasten en nieuwe energie opdoen gaat hier prima. Deze route neemt je vanuit Bree mee door een landschap van akkers, weilanden, fruitboomgaarden en authentieke langgevelboerderijen.

De Duinengordel
Het startpunt van de fietstocht ligt in het centrum van Bree. Vanuit daar fiets je door de Duinengordel, een gevarieerd en uitgestrekt gebied met heidevelden, bossen en duinen. Centraal in dit gebied ligt het natuurreservaat Oudsberg, de hoogste en grootste open stuifduin van Vlaanderen. Vervolgens fiets je tien kilometer over het jaagpad van de Zuid-Willemsvaart terug naar Bree.

Gezellig Bree
Bree wordt ook wel de Parel der Kempen genoemd. Je vindt er bezienswaardigheden zoals het Oude Stadhuis uit 1591, het Michielshuis uit de zeventiende eeuw en de oude verdedigingstorens aan de rand van de stad. Het huidige stadhuis is gevestigd in een voormalig klooster. Ook het stratenpatroon van Bree is bijzonder, want het komt nog overeen met het oorspronkelijke middeleeuwse ontwerp. Bree is een typische Limburgse stad. De sfeer is er gemoedelijk en je kunt er heerlijk bourgondisch eten en drinken. Neem plaats op een van de vele gezellige terrasjes om te genieten van een kopje koffie met een stuk Limburgse vlaai of ga voor een smakelijk diner.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Tourist Info

Ga je op pad in België en kun je wel wat extra informatie gebruiken voordat je op je fiets stapt of aan je wandeltocht begint? Breng dan een bezoekje aan een van de vele Tourist Information punten die je door heel België heen vindt. Daarna kun je goed voorbereid op pad met leuke tips van locals.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Stad Bree (Vrijthof, 3960, Bree, Flanders, Belgium)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Stad Bree
Vrijthof
3960 Bree
Plan route naar startpunt

Augustijnerparking

Witte Torenwal
3960 Bree

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/afstappers007.png

Stad Bree

Bezoekerscentrum

Stad Bree is het bezoekerscentrum van het gezellige stadje Bre...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 181367 | Toegevoegd op 27-11-2014 | Laatst gewijzigd op 22-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding