Zwolle van de `buitenkant`

Fietsroute 181310

Aangeboden door:

6064 136

Omschrijving

In Zwolle gaan heden en verleden prima samen. Het culturele aanbod is gevarieerd en eeuwenoude monumenten en moderne gebouwen gaan naadloos in elkaar over. Hier doet het toerisme geen afbreuk aan de authenticiteit van de stad, maar voegt er juist een nieuwe dimensie aan toe! In de middeleeuwen ontstond Hanzestad Zwolle langs de Aa, op een hoger gelegen dekzandrug in een gebied dat verder heel moerassig was. In de Overijsselse hoofdstad zijn de hoogteverschillen nog altijd merkbaar. Zwolle is de partnerstad van het Duitse Lünen. Regelmatig worden er culturele uitwisselingen georganiseerd, die beide steden verrijken. Van oudsher heerste er een rivaliteit tussen Zwolle en het nabijgelegen Kampen. De geuzennaam “blauwvingers” voor de Zwollenaren werd door de inwoners van Kampen bedacht als schertsende bijnaam. Volgens een volksverhaal zou Zwolle een klokkenspel uit een verbrande toren in Kampen hebben verkocht, met als voorwaarde dat de Kampenaren mochten bepalen hoe het bedrag zou worden betaald. De volledige prijs werd in vierduitstukken betaald, koperen munten met een lage waarde. Van het tellen van de geldstukken kregen de Zwollenaren blauwe vingers. Verken de sfeer van de stad niet alleen in het centrum, maar neem ook eens kijkje langs de rand van de stad. Zo leer je Zwolle pas écht kennen! Bij Vadesto Outdoor Adventure begint en eindigt je fietstocht. Je parkeert er gratis de auto en kunt er gewone fietsen en e-bikes huren. Op het ruime terras, met een prachtig uitzicht over de uitwaarden van de IJssel, kun je de route nog even bestuderen onder het genot van een goede kop koffie. Groepen kunnen er ook terecht bij terugkomst en gezellig barbecueën of genieten van een lekker en zorgvuldig samengesteld (lunch)buffet. Heb je genoten van deze tocht, dan adviseren we je om ook routes 181306 en 181310 even te bekijken, zodat je nog meer leuke plekken de omgeving kunt ontdekken. Wandelen vanaf Vadesto Outdoor Adventure kan ook: hiervoor bieden we routes 181311 en 181315 aan.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Vadesto Outdoor Adventure
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Vadesto Outdoor Adventure
De Bleek
8051 EE Hattem
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

De Bleek
8051EA Hattem

Bezoekerscentrum

Bosweg
8017BR Zwolle

Treinstation Zwolle

Stationsplein 16
8011 CW Zwolle

Tourist Info Zwolle - Zwolle Info & Gifts / Zwols Balletjeshuis

Grote Kerkplein 13
8011 PK Zwolle
+31 (0)6 51 55 65 06

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesugesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Genietmomenten

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/overig003.png

Vadesto Outdoor Adventure

Leuke afstappers

Het prachtig op de dijk gelegen Paviljoen is het ideale uitgan...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 181310 | Toegevoegd op 26-11-2014 | Laatst gewijzigd op 7-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding