Over de grens bij de Lutte

Fietsroute 181294

Aangeboden door:

5470 52

Omschrijving

Met een fietstochtje door Twente waan je je in een andere wereld. Het pittoreske Losser is een leuke plek om te bezoeken; authentiek en gezellig dorps. Soms lijkt het wel of de tijd heeft stil gestaan. Er zin veel traditionele gebouwen te vinden en je kunt er goed cultuur snuiven. Passeer de grens met Duitsland en fiets naar de Dreiländersee. Hier, op de grens van NordRhein Westfalen, ligt een schitterende recreatieplas. Neem je zwemkleding mee op een warme dag voor een verfrissende duik. Losser staat bol van de bruisende bedrijvigheid, er zijn leuke musea, een openluchttheater en een arboretum. Als je de kans krijgt, ga dan wanneer het Bruegheliaans Festijn wordt gevierd. Dan kun je een ouderwetse braderie afstruinen, op zoek naar leuke spulletjes. Veel mensen zijn dan in een middeleeuwse klederdracht gehuld! In 2003 vond de LAGA plaats in Losser én in Gronau. In de binnensteden van deze plaatsen werd de oorspronkelijke loop van de Dinkel in ere hersteld. Langs de oever kon men dertien sculpturen bewonderen, die de naam ‘Dinkelstenen’ kregen. Ook Overdinkel kenmerkt zich door een schilderachtige kleinschaligheid. Het was tot 1890 een rustige boerengemeenschap, wat je goed kunt zien wanneer je fietst tussen de akkers, weides en velden. Het dorpje begon te groeien aan het begin van de twintigste eeuw, toen de werkgelegenheid in Twente mensen naar deze regio trok. Maak een praatje met de vriendelijke dorpsbewoners en geniet van de landelijke rust hier in de Achterhoek! Twente ervaar je op zijn best als je er de tijd voor neemt om de pittoreske dorpen en knusse kleinschaligheid op je gemak te bezoeken.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

13
13 (Raadhuisstraat 18, 7581AA, Losser, Overijssel, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

13
Jouw startpunt
Knooppunt 13
Raadhuisstraat
7581AA Losser
Plan route naar startpunt

VVV / Tourist Info Losser

Bernard Leurinkstraat
7581AJ Losser
053 536 20 13
Stuur een mail

Parkeerplaats

Muchteweg
7581CG Losser

Bardeler Feld

Denekamperdijk 54
7581PX Losser

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 181294 | Toegevoegd op 26-11-2014 | Laatst gewijzigd op 23-5-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding