De schoonheid tussen Heino en Dalfsen

Fietsroute 180207

Aangeboden door:

5578 123

Omschrijving

Deze route neemt je mee door Salland, de landstreek ten oosten van Zwolle. Je fietst door een coulisselandschap waarin her en der oude landgoederen te vinden zijn met havezaten. Net onder de Overijsselse Vecht fiets je door het park dat havezate Den Berg omringd. De oudste vermelding van dit pand dateert uit het einde van de vijftiende eeuw. In de achttiende eeuw werd het gebouw opnieuw opgetrokken en kreeg het zijn huidige uiterlijk. Je rijdt ook door het Rechterense Veld. Dit afwisselende natuurgebied met naaldbos, loofbos en heidevelden was ooit een stuifzandgebied. De heuvels uit dit tijdperk zijn dan ook nog goed zichtbaar. Rondom de vochtige heidevelden kom je een aantal bijzondere vlinders tegen, zoals het heideblauwtje. Tijdens je tocht door het coulisselandschap zie je veel authentieke boerderijen waar nog geboerd wordt. Je hebt fraaie doorkijkjes over de akkers of de weilanden die door sloten en kanaaltjes gescheiden worden. Af en toe staat er op zo’n verstild plekje een bankje of picknicktafel om extra van de rust te genieten. Op deze route kom je maar door één dorpje, Hoonhorst. Hier staat de Molen Fakkert, een achtkante stellingmolen waar koren gemalen werd. De molen stamt uit 1868, maar werd in 1930 onttakeld. Na plaatsing op de monumentenlijst werd de molen de afgelopen jaren gerestaureerd. De route start en eindigt in Heino bij Camping Heino. Op deze gemoedelijke camping voel je je al snel thuis. Met een overdekt zwembad, animatie en een speciaal recreatieprogramma voor senioren is hier voldoende te beleven voor jong én oud. In het sfeervolle en kindvriendelijke restaurant geniet je van een heerlijke maaltijd. Dus zet je tentje of caravan neer of huur een chalet voor een heerlijke fietsvakantie, want vanaf deze camping kun je ook route 180208 rijden.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Camping Heino (Schoolbosweg, 8141 PX, Heino, Overijssel, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Camping Heino
Schoolbosweg
8141 PX Heino
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

Schoolbosweg
8141 PX Raalte

Tourist Info Heino

Marktstraat 7
8141 GA Heino
+31 (0)572 70 02 12

Parkeerplaats centrum

Prins Bernhardstraat
8141AG Raalte

Bezoekerscentrum West-Salland

Canadastraat
8141AG Raalte

Treinstation Heino

Stationsweg 31
8141 SK Heino

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Camping Heino

Camping Heino

Camping

Van kamperen krijg je al snel dat heerlijke vakantiegevoel. Op...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Huize Den Berg

Huize Den Berg

Landhuis

Een stukje buiten het dorp Dalfsen vind je de havezate Den Ber...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"beetje saai"

 geplaatst op:

Op zich een mooie route en erg goed begaanbaar. Maar wel veel van hetzelfde en dat maakt het iets minder leuk. Voor mij een 6 Het valt me op dat maar weinig mensen hun ervaringen delen van de routes die ze rijden. Ik hoop dat als je dit leest je het bij alle routes wel gaat doen want daar kunnen andere fietsliefhebbers hun voordeel mee doen. Veel plezier gr Tony

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 180207 | Toegevoegd op 31-10-2014 | Laatst gewijzigd op 17-11-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding