Genieten van de natuur rondom Gouda

Fietsroute 179965

Aangeboden door:

2721 57

Omschrijving

Rondom Gouda geniet je volop van het vele natuurschoon, zoals in het Goudse Hout. Ook fiets je langs enkele monumentale sluizen en door pittoreske dorpjes als Moordrecht en Gouderak. Er valt heel wat te ontdekken in deze mooie omgeving.

Julianasluis
Deze fietsroute van bijna 50 kilometer start bij Kwalitaria Goverwelle. Neem hier eerst iets lekkers, voordat je naar de Julianasluis uit 1936 fietst die de Hollandse IJssel van de Gouwe scheidt. De sluis en brugwachtershuisjes zijn rijksmonumenten. Net voor Moordrecht passeer je de katholieke kerk en bijbehorende pastorie, twee fraaie panden uit de negentiende eeuw. Het dorpshart geniet beschermd dorpsgezicht, wat een leuk sfeertje! Geheel in oude stijl steek je met een pontje de rivier over naar Gouderak.
Historisch Gouda
Je fietst een stukje door de Polder Veerstalblok met zijn smalle weidekavels en vele sloten. Al in de middeleeuwen trokken pioniers hier het veenmoeras in om het gebied te ontpolderen. Daarna passeer je Gouda, bekend om haar kaas, siroopwafels en aardewerk. De compacte en historische binnenstad heeft veel bezienswaardigheden, mooie middeleeuwse straatjes, grachtjes en hofjes. Kortom: Gouda is een bezoek meer dan waard.

Reeuwijkse Plassen
Tijdens de fietstocht rijd je ook langs de Reeuwijkse Plassen. Een uitbundige vogelwereld in een oer-Hollands veenlandschap. Met polders en houtkaden, molens, dijken en boerenweggetjes. Hollandser kan het niet! De turf die men hier eeuwen geleden uit de grond haalde, werd onder meer gebruikt door Goudse bierbrouwers. Tussen de plassen door fiets je over smalle weggetjes en rondom het water ervaar je het oude polderland.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Kwalitaria Goverwelle
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Kwalitaria Goverwelle
Middenmolenplein
2807GZ Gouda
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Middenmolenplein
2807GW Gouda

gouda goverwelle

Willensplein
2807PA Gouda

VVV Gouda

Markt
2801JA Gouda
0182 58 91 10

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesugesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Genietmomenten

Kwalitaria Goverwelle

Kwalitaria Goverwelle

Fietscafe

Kwalitaria Goverwelle ligt in Gouda, wereldberoemd om haar kaa...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 179965 | Toegevoegd op 27-10-2014 | Laatst gewijzigd op 22-10-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding