Door bos en duin met de IJmondroute

Fietsroute 179824

Aangeboden door:

3660 88

Omschrijving

Deze route laat je kennismaken met alle facetten van Nationaal Park Zuid-Kennemerland, een gevarieerd duin- en bosgebied tussen IJmuiden en Zandvoort. Tijdens je tocht zie je bijzondere planten als orchidee, zeewinde, duizendguldenkruid en slanke gentiaan. Op de achtergrond klinkt de branding, je hebt alle tijd om vanaf de duintoppen te genieten van het weidse uitzicht over de zee. Even pootje baden is natuurlijk een must. Aan de oostkant van het nationaal park rij je vooral door de bossen. Ook kom je over landgoed Elswout, een buitenplaats waar eeuwenoude bomen en (in het voorjaar) bloemen de omgeving kleur geven. Veel van de oude gebouwen zijn prachtig gerestaureerd. Onderweg passeer je nog de Ruïne van Brederode, een restant van het dertiende-eeuwse Kasteel Brederode. Sinds de burcht tijdens de Tachtigjarige Oorlog in brand werd gestoken, is hij niet meer hersteld. In de negentiende eeuw werd het kasteel als ruïne gerestaureerd en ging het als eerste rijksmonument de boeken in. De route start en eindigt op de parkeerplaats van VVV Zandvoort. Na je fietstocht kun je in het gezellige stadje of bij een van de (jaarrond) strandpaviljoens terecht voor een welverdiende hapje en drankje.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

VVV Zandvoort
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
VVV Zandvoort
Kerkstraat
2042JG Zandvoort
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Paradijsweg
2042GH Zandvoort

zandvoort aan zee

Eltzbacherstraat
2041AG Zandvoort

Bezoekerscentrum De Oranjekom

1e Leijweg
2114BH Bloemendaal

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Ruïne van Brederode

Ruïne van Brederode

Kasteel

De Ruïne van Brederode bestaat uit de resten van Kasteel Brede...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 179824 | Toegevoegd op 24-10-2014 | Laatst gewijzigd op 7-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding