Fietsen door Het Land van Maas en Waal

Fietsroute 179653

Aangeboden door:

7758 98

Omschrijving

Het ruige landschap tussen de rivieren de Maas en de Waal bestaat uit heel veel water met hier en daar een romantische boerderij of een eenvoudig dijkhuisje. Tijdens deze avontuurlijke fietstocht in het gebied tussen de beide rivieren ervaar je de vrijheid van het water.

Fietsen langs de kabbelende Maas
De Maas ontspringt in het verre Frankrijk bij Pouilly-en-Bassigny en komt via Maastricht in Nederland binnen. Een klein stukje van de rivier, een eindje boven Oss, is de leidraad van deze route. Op de eerste helft van de route fiets je langs de voortkabbelende Maas en op de tweede helft fiets je door de prachtige omliggende natuur. Tussen Lith en Heerewaarden ligt een recreatiepark met een jachthaven, waar je de mooiste jachten kunt bekijken.

Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Ook molen Zeldenrust in Lith is een leuke bezienswaardigheid. De molen uit het jaar 1800 staat op slechts 100 meter afstand van de Maasoever. In 1902 ging de molen in vlammen op, maar in 1977 werd de beltmolen weer heropend. De molen is regelmatig geopend voor bezoekers. De fietstocht eindigt in Heerewaarden, dat bekend staat om de zalm- en steurvisserij op de rivier. In Het Oude Veerhuis Heerewaarden kun je terecht voor een heerlijk bereid stuk gerookte zalm of een andere visspecialiteit. Je kunt ook overnachten in de Bed & Breakfast.

Megen
Het dorp Megen is een beschermd dorpsgezicht. De historie druipt er van de gebouwen en de straten af. Het authentieke stratenplan is nog intact, vol oude woonhuizen en een plaveisel van kinderkopjes. Het voelt bijna alsof je in een andere tijd bent beland, als je door dit dorp fietst. De fietsroute neemt je mee naar het Clarissenklooster Sint-Josephsberg. Het is het oudste Clarissenklooster in Nederland en het werd ingewijd in 1721. Het klooster is gebouwd op de plek waar in 1720 de ruïne van het kasteel van de graven van Megen stond.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Veerhuis Heerewaarden (Veerstraat , 6624 BG , Heerewaarden, Gelderland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Veerhuis Heerewaarden
Veerstraat
6624 BG Heerewaarden
Plan route naar startpunt

Bezoekerscentrum de Grote Rivieren

Langestraat
6624 Maasdriel

Parkeerplaats

Variksestraat
6624AN Maasdriel

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Kloosterweekend Megen

Kloostercomplex Megen

Abdij

Het kloostercomplex staat in het midden op een vrij groot, rec...

Meer informatie
Geen foto van Zeldenrust

Zeldenrust

Windmolen

Molen Zeldenrust in Lith dateert uit 1800 en is gebouwd op oud...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"mooie fietsroute"

 geplaatst op:

pontje bij Heerewaarden bestaat niet meer laatste stuk met pont Lith

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 179653 | Toegevoegd op 20-10-2014 | Laatst gewijzigd op 10-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding