Fietsen langs de Overijsselse Vecht

Fietsroute 179647

Aangeboden door:

9312 112

Omschrijving

Dalfsen is een prachtig dorp in de streek Salland. Het dorp wordt voor het eerst officieel vernoemd in 1231. Het is de enige grote plaats aan de Overijsselse Vecht die nooit stadsrechten gekregen heeft. De streek staat bekend om de vele landgoederen, kastelen, buitenplaatsen, tuinen en andere overblijfselen uit de Gouden Eeuw. 

Landgoed Den Doorn

Het eerste landgoed dat je gaat bezichtigen is Den Doorn. Het huis werd in de zeventiende eeuw gebouwd, maar bevat ook elementen van de laatgotische periode die al eerder een trend vormde in de architectuur. Aan het einde van de negentiende eeuw werd een deel van de vroegere havezate afgebroken en kreeg het huis haar huidige uiterlijk.

Westermolen

Dan kom je in Dalfsen en zie je de Westermolen staan. Het is een mooie, met riet gedekte, achtkante stellingmolen uit 1818. Zoals je kunt zien is de landschappelijke waarde van deze molen erg groot, want je ziet hem al van veraf aan de horizon opdoemen. De molen, die in het bezit van de gemeente Dalfsen, is nog steeds maalvaardig en draait op vrijwillige basis.

Landgoed De Leemcule

Ten noordwesten van Dalfsen ligt landgoed De Leemcule. Het wordt al in 1434 genoemd en het huis dat het landgoed domineert werd waarschijnlijk aan het einde van de 16e eeuw gebouwd. In de periode 1810-1812 werd de havezate afgebroken en weer opnieuw opgebouwd. Het fraai omgrachte buitenhuis werd in 1824 nog eens uitgebreid.

Wil je tijdens je tocht even bijkomen en genieten van de mooie omgeving met uitzicht over de gracht? Stap dan even af bij De Linde. Geniet hier van een welverdiende pauze met iets te drinken en eten.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats (Poppenallee, 7722KP, Dalfsen, Overijssel, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats
Poppenallee
7722KP Dalfsen
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

Kerkstraat
7722LT Dalfsen

Netwerk niet beschikbaar

Ruitenborghweg 3
7722PA Dalfsen

Treinstation Dalfsen

Stationsweg 4
7722 HA Dalfsen

Tourist Info Dalfsen

Bloemendalstraat 10
7721 AM Dalfsen
+31 (0)529 43 47 45
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/fietscafes340.png

De Linde

Fietscafe

De Linde is een grand café midden in Hasselt. Een prachtige ui...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Huize Den Doorn

Huize Den Doorn

Kasteel

Huize Den Doorn is een landhuis in de buurt van de stad Zwolle...

Meer informatie
Geen foto van Rutenberg

Rutenberg

Kasteel

De havezate Ruitenborgh, gelegen in de buurschap Ankum, werd v...

Meer informatie
Geen foto van Westermolen

Westermolen

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie
Geen foto van Leemcule

Leemcule

Kasteel

Alleen het bouwhuis rest.

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Bijzonder leuke route door gevarieerd landschap!"

 geplaatst op:

Gisteren (14/09/'22) deze fantstische route gereden vanuit Zwolle; parkeren kon prima op de P&R Carpoolplaats bij Rijkswaterstaat direct langs de A-28. Tijdens de route bleek de P-plaats bij het Bezoekerscentrum van Landgoed "de Horte" ook prima! Wat direct opviel was de rust op route en in het landschap. Veelal over brede geasfalteerde fietspaden; geeft een perfect beeld van de omgeving. Zeer gevarieerd, langs weiden, donkere bospaden tussen enorme beuken, langs het water en op de dijken. De plaatsen Dalfsen en Hasselt zijn zeker een bezoekje waard. Een bijzondere vermelding is er voor het fotogenieke handbediende veerpontje tussen knooppunten 69 en 67; écht een aanrader! Knooppunt 55 is komen te vervallen; de bordjes wijzen nu van 57 naar 54.......... Jammer eigenlijk, want nét voor knooppunt 55 staat bij een boerderij een oldtimer vrachtwagen en een een benzinestation van vroeger in de voortuin! (Wél waren er wat wegwerkzaamheden in Dalfsen én op de dijk nét buiten Hasselt; het beste werkt het om maar gewoon de lokale omleidingen te volgen)

Jan

op:

"Prachtig gebied, rustige route"

  op:

Hans, Overijssel

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 179647 | Toegevoegd op 20-10-2014 | Laatst gewijzigd op 19-12-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding