Een bezoek aan Harderwijk

Fietsroute 179032

Aangeboden door:

2218 23

Omschrijving

Wanneer je in de richting van het Veluwemeer fietst, kom je door een half verwilderd bos. Het jonge Harderbos voelt aan als een oerbos, met een grote diversiteit aan bewoners, bomen, bloemen en planten. Een moerasachtig gebied wordt onderbroken door graslanden waar bloemen voor een uitgestrekte kleurenzee zorgen. Rondom de plassen tjilpen vogels je luid toe, waaronder de wielewaal en de ijsvogel. Over de velden scheren de havik en bruine kiekendief, op zoek naar een smakelijk hapje, terwijl in het bos reeën en vossen zich schuilhouden. De gelukkige fietser staat ineens oog in oog met een wilde Schotse Hooglander en wie oplet, ziet ook knaagsporen aan boomstammen, het bewijs dat bevers in de buurt zijn en hard werken aan hun burchten. De stad Harderwijk is relatief klein met een oppervlakte van iets meer dan 48 vierkante kilometer. Vooral het dolfinarium en wellness-resort De Zwaluwhoeve zijn bekende trekpleisters, maar het gezellige plaatsje heeft meer te bieden. Daarvan bestaat ruim een achtste deel uit water. Dat water speelde zowel vroeger als nu een grote rol in het leven van de inwoners, die ermee in hun levensonderhoud voorzagen. Inmiddels is de focus met de inpoldering van het IJsselmeer van de visserij en vishandel verschoven naar toerisme, de industrie en de dienstverlening, maar de kleurrijke geschiedenis van de stad is nog duidelijk zichtbaar. Er zijn maar weinig stadskernen zo goed behouden gebleven als het historische centrum van Harderwijk, dat een beschermd stadsgezicht is. Of je nu hebt genoten van de natuur of meer tijd in Harderwijk hebt doorgebracht, het ‘thuiskomen’ bij B&B De Kandelaar is altijd goed. We raden je aan om hier na je fietstocht te overnachten, zodat je de volgende dag ook route 179033 naar de Oostvaardersplassen kunt fietsen. Die prachtige route leidt je door een waterrijk gebied en doet andere bijzondere plekken in de omgeving aan.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

50
50 (Hoekwantweg, 8256PN, Dronten, Flevoland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

50
Jouw startpunt
Knooppunt 50
Hoekwantweg
8256PN Dronten
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Nonnetjesweg
8256RC Dronten

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/bedandbreakfast079.png

B&B De Kandelaar

Bed & Breakfast

Deze Bed & Breakfast is gelegen in het landelijk gebied van Fl...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 179032 | Toegevoegd op 14-10-2014 | Laatst gewijzigd op 8-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding