Genietend vanuit Renswoude naar Amersfoort

Fietsroute 179028

Aangeboden door:

4467 67

Omschrijving

Fietsen door de Gelderse Vallei betekent fietsen tussen weilanden. Blauwgraslanden vierden hier ooit hoogtij, maar nu zijn zij ingekapseld door akkers en velden die door boeren bewerkt worden. Toch zijn de snippers blauwgrasland die nog over zijn adembenemend mooi en in zeer goede staat. Weidevogels zoeken hun heil tussen blauwe zegge, klokjesgentiaan en de vele orchideeën. In 2010 werd zelfs voor het eerst sinds veertig jaar weer een pluk gekruld sikkelmos teruggevonden. De weidse panorama’s lokken menig fietser, die van adembenemend mooie uitzichten kan genieten. Landgoed Stoutenburg mag je niet overslaan als je meer wil weten over de natuur en cultuurhistorie van de Gelderse Vallei. In de filmzaal kom je alles te weten over de Heerlijkheid Stoutenburg. In een winkeltje kun je streekproducten kopen voordat je verder fietst naar Plaquette Frans Tromp. Den Olden Florusis één van de oudste standerdmolens in Nederland. Het exacte bouwjaar van de korenmolen is onbekend, maar het is wel zeker dat de molen al dateert van voor 1584. De grondzeiler werd vroeger de Kallenbroeker Molen genoemd, maar kreeg in 1975 zijn nieuwe naam als eerbetoon aan de toenmalige eigenaar Flores Mulder. Wanneer je verder gaat kom je bij één van de oudste windmolens van Nederland: de Doesburgermolen werd al omstreeks 1620 gebouwd. De gesloten standerd-korenmolen heeft nog een oude staartconstructie en is waarschijnlijk vroeger een open standerdmolen geweest. De grondzeiler – de punten van de wieken raken bijna de grond - is gebouwd ter vervanging van een molen die nóg ouder was, deze was op een kaart in 1568 te zien. Op het parkeerterrein van Restaurant De Dennen kan je gratis je auto parkeren. De route begint en eindigt bij dit restaurant, dat aan de rand van de bossen ligt. In 2009 vierde De Dennen zijn 75-jarige jubileum. Het lijdt dan ook geen twijfel dat dit de ideale plek is om je fietstocht af te sluiten. Het familierestaurant wordt inmiddels door de derde generatie Van de Wetering gerund en ontwikkelde zich van een gezellig café tot een uitstekend restaurant. Je kunt hier à la carte eten in een gemoedelijke, gastvrije sfeer. Met een wijntje en een heerlijk gerecht bij het gastvrije restaurant, kan je heerlijk uitrusten en nagenieten van je tocht. Bevalt het diner je goed, dan kun je er nog een keertje terugkomen, want ook route 127085 begint en eindigt hier.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Restaurant De Dennen (Utrechtseweg, 3927 AW, Renswoude, Utrecht, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Restaurant De Dennen
Utrechtseweg
3927 AW Renswoude
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

Utrechtseweg
3927GH Renswoude

VVV Renswoude in de Openbare Bibliotheek

Catharina Mossellaan
3927BR Renswoude
0900 83 58 93
Stuur een mail

Parkeerplaats

Kerkpad
3927BE Renswoude

Grebbelinie bezoekerscentrum

Schalm
3927 EG Renswoude

veenendaal-de klomp

Rondweg De Klomp
6745XE Ede

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

 Restaurant De Dennen

Restaurant De Dennen

Restaurant

In de Gelderse Vallei ligt Restaurant De Dennen. Vanaf hier ku...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Molen Den Olden Florus

Molen Den Olden Florus

Windmolen

Den Olden Florus is een standerdmolen, een van de oudste molen...

Meer informatie
Kasteel Stoutenburg

Stoutenburg

Kasteel

Stoutenburg is een landgoed in Utrecht. In 1259 werd hier een ...

Meer informatie
Doesburger molen-Ede

De Doesburgermolen

Windmolen

De Doesburgermolen komt uit omstreeks 1620. De gesloten stande...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 179028 | Toegevoegd op 14-10-2014 | Laatst gewijzigd op 25-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding