Genieten door de Oostvaardersplassen

Fietsroute 178681

Aangeboden door:

4989 53

Omschrijving

Nergens in Europa vind je een natuurlijker moerasgebied in betere staat dan de Oostvaardersplassen. Rietvlaktes, ruige graslanden en open plassen vormen een paradijs voor vele vogelsoorten, van watervogels zoals lepelaars en ganzen tot vele roofvogels. De Oostvaardersplassen staan dan ook voornamelijk bekend om de gigantische kolonie aalscholvers en als broedplaats voor de zeearend.

Grote grazende kuddes wild zijn kenmerkend voor het gebied. Edelherten, Heckrunderen en konikpaarden leven hier in het wild en begrazen de drassige velden, waarmee ze dichtgroeien van de natuur voorkomen. Wanneer je door de Oostvaardersplassen fietst, is het geen uitzondering wanneer je grote kuddes paarden, koeien of een eenzame stier in het landschap ziet. Maar ook reeën, vossen, konijnen en andere kleinere zoogdieren scharrelen hun kostje bij elkaar tussen de plassen in het gras en riet.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

B&B de Valkenhorst (Apolloweg, 8239DB, Lelystad, Flevoland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
B&B de Valkenhorst
Apolloweg
8239DB Lelystad
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Zuiderpoort
8239 AB Lelystad

lelystad centrum

Stationsplein
8232DL Lelystad

Natuurpark Lelystad

Eland
8219PP Lelystad

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

B&B Valkenhorst

B&B de Valkenhorst

Bed & Breakfast

B&B de Valkenhorst is sinds 2018 in nieuwe handen. Nadat de vo...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"mooi om te fietsen, maar stukken door de woonbebouwing minder leuk."

  op:

Peter

op:

"Slechte ervaring terug vanuit Almere naar Lelystad."

 geplaatst op:

Vanaf het startpunt naar Almere toe zitten er inderdaad sommige mooie stukken tussen qua natuur. Maar vanuit Almere terug naar Lelystad is 3 keer niks. Het is een lang recht saai rot stuk van ongeveer 16 kilometer. Je fiets het hele stuk dan over een dijk waar het fietspad pal naast de doorgaande weg (N701) ligt en wat wel een racebaan lijkt en waar aan een stuk de auto's je met een pestgang voorbij scheuren. En het genieten van de Oostvaardersplassen zit er daar ook niet in want er ligt een strook water tussen van 2 kilometer. Alleen leuk voor de racefiets fanatiekelingen want die waren er daar op dat moment ook genoeg. Maar die gaat het natuurlijk enkel om de prestaties en niet om de natuur. Dan kun je vanuit Almere terug naar Lelystad nog beter landinwaarts min of meer dezelfde route rijden (misschien via andere knooppunten) zoals op de heenweg.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 178681 | Toegevoegd op 8-10-2014 | Laatst gewijzigd op 27-5-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding