Op de fiets naar het centrum van Den Bosch

Fietsroute 178601

Aangeboden door:

5272 86

Omschrijving

In zijn hit “Brabant” brengt Guus Meeuwis een ode aan deze provincie. Dat zijn ode aan de Brabant terecht is, blijkt wanneer je met deze leuke fietstocht het gebied tussen de Brabantse hoofdstad ’s-Hertogenbosch en de kerkdorpen er om heen verkent. Honderden rijksmonumenten en drie beschermde stadsgezichten maken van Den Bosch een sfeervolle stad die vanuit historisch oogpunt veel te bieden heeft. De stad is vooral bekend vanwege de enorme Sint-Jans kathedraal die de binnenstad siert. Terecht mag dit een hoogtepunt van de late Brabantse gotiek worden genoemd. Het middeleeuwse stadscentrum is één van het oudste en meest complete van Nederland en de binnenstad is het grootste omwalde gebied van Nederland. Ook het oudste nog bestaande bakstenen huis van Nederland staat in Den Bosch; momenteel is het VVV er in gevestigd. Maak een tochtje over de volledig gerestaureerde Binnendieze, om de stad ook ondergronds te kunnen bewonderen. Molen Pelikaan bij Den Dungen is ook een leuke bezienswaardigheid. De molen werd in 1864 gebouwd, maar onderging het lot dat veel molens beschoren is: in 1923 brandde hij volledig uit. De molen werd herbouwd met onderdelen uit een Helmondse molen. Volgens een anekdote vermaalde de molenaar in 1929 per ongeluk bijna 200 gulden met de molen, niet wetende dat de zak die hij in de maalbak leegde een kistje met geld bevatte. De route gaat begint en eindigt bij de gezellige camping Het Goeie Leven. Kampeerders kunnen hier in het voorjaar en in de zomer heerlijk genieten van de natuur met een door bossen omgeven kampeerterrein. In de bistro met bosterras kun je elke dag Bourgondisch genieten van overheerlijke gerechten. Of je drinkt er gewoon gezellig een kopje koffie. Maak gebruik van de gastvrijheid van de campinghouders in de vorm van een verblijf, zodat je gebruik kunt maken van ons arrangement met route 135145 en 135146.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Het Goeie Leven (Vlagheide, 5466 PZ, Veghel, Noord-Brabant, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Het Goeie Leven
Vlagheide
5466 PZ Veghel
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Veghelsedijk
5482EL Schijndel

VVV Veghel in UITpunt Veghel

Markt
5461BC Veghel
0413 35 35 40
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/campings026.png

Het Goeie Leven

Camping

Camping Het Goeie Leven ligt aan de rand van het gezellige Bra...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

De Pelikaan, Den Dungen-Maaskantje

Pelikaan

Windmolen

De Pelikaan is een korenmolen in Maaskantje die stamt uit 1864...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 178601 | Toegevoegd op 7-10-2014 | Laatst gewijzigd op 19-4-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding